Now Reading:
Ludbreg i Križevci ne štede novac kada je u pitanju civilna zaštita!!!
Full Article 4 minutes read

Ludbreg i Križevci ne štede novac kada je u pitanju civilna zaštita!!!

Civilna zaštita koja se je kroz povijest pokazala izuzetno bitnom, iznova je kroz korona krizu pokazala značaj i osvijestila koliko je bitno u budućnosti da stožeri civilne zaštite budu još bolje organizirani, a kako bi u svakom trenutku bila spremna u obrani građana od raznih nezgoda. Sigurno će se zato pristupiti i drukčijem kreiranju proračuna u tu svrhu.

Analiza portala Gradonačelnik.hr pokazala je, na temelju proračuna iz 2018. godine, da su najviše sredstava za civilnu zaštitu izdvojili gradovi Hrvatska Kostajnica, Otočac i Solin. Među prvih deset gradova po izdvajanju su Ludbreg i Križevci.

Križevci su izdvojili 6,17 kuna po stanovniku za civilnu zaštitu u 2018. godini.

‘Prema programu javnih potreba u protupožarnoj zaštiti, civilnoj zaštiti i javnoj sigurnosti za program civilne zaštite i javne sigurnosti Grada Križevci, izdvaja za uređenje skloništa i opremanje Interventnog tima (u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Križevci), za naknade šteta građanima uslijed nesreća i katastrofa, rad jedinice prometne mladeži (u suradnji s Policijskom postajom Križevci i srednjim školama koje djeluju na području Križevaca), postavljanje sigurnosnih kamera na ulazima u grad te sufinanciranje programa rada HGSS – Stanice Koprivnica, Ispostave Križevci.

Jedan smo od gradova koji razvijamo sustav civilne zaštite kontinuirano, kako bi on bio spreman u slučaju potrebe.

Od početka mjeseca ožujka ove godine, redovito se održavaju sjednice Stožera civilne zaštite Grada Križevaca na čijem je čelu zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, a u čiji su rad uključeni svi važniji dionici ključni za normalno funkcioniranje u ovim izvanrednim okolnostima, od policije, vatrogasaca, zdravstvenih djelatnika, Crvenog križa, gradskih i komunalnih službi. Zajednički se donose odluke vezane uz situacije na terenu, nadgleda se poštivanje epidemioloških mjera, a sve prema uputama Državnog stožera. U pripravnost su stavljeni i svi predsjednici mjesnih odbora, a na raspolaganju su i pripadnici križevačke ispostave HGSS-a.’ – kažu u Gradu Križevcima.

Ludbreg je za 51 788 kuna povećao sredstva za civilnu zaštitu, pokazuje analiza na temelju proračuna iz 2018. godine.

Na području Grada Ludbrega mjere i aktivnosti u sustavu civilne zaštite provode slijedeće operativne snage sustava civilne zaštite – Stožer civilne zaštite Grada Ludbrega, Vatrogasna zajednica Grada Ludbrega, Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Varaždin, Povjerenici civilne zaštite i njihovi zamjenici, Postrojba civilne zaštite opće namjene, Udruge, Koordinatori na lokaciji te pravne osobe od interesa za sustav civilne zaštite Grada Ludbrega.

Najviše sredstava, kažu, ulaže se za rad i djelovanje operativnih snaga i to za: Vatrogasnu zajednicu Grada Ludbrega u sklopu koje djeluje ukupno 8 dobrovoljnih vatrogasnih društava (u 2018. godini izdvojeno ukupno:1.212.719,29 kuna), Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg u sklopu kojeg djeluju mjesna društva Crvenog križa po pojedinim mjesnim odborima i Interventni tim koji ima ukupno 25 osoba (u toku 2018. godine izdvojeno je ukupno:201.965,64 kuna), Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Varaždin –ima ukupno 22 člana, a temeljem sklopljenog sporazuma djeluju i na području Grada Ludbreg te se sufinancira ove Službe (u 2018. godini izdvojeno 20.000 kuna) te za ostale potrebe civilne zaštite – nabava prsluka, izrada potrebne dokumentacije u toku 2018. godine izdvojeno je ukupno 43.037,50 kuna.

U situaciji proglašene epidemije aktivnosti su započele već početkom ožujka mjeseca, a nositelj aktivnosti je stožer civilne zaštite Grad Ludbrega.https://gradonacelnik.hr/10-najboljih/civilna-zastita-pokazala-koliko-je-vazna-u-obrani-od-nepogoda-provjerili-smo-koji-su-gradovi-najvise-izdvojili-za-tu-svrhu/

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr Foto arhiva 17.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.