Now Reading:
Novi tjedan i s kišom i sa suncem
Full Article 2 minutes read

Novi tjedan i s kišom i sa suncem

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a mjestimice i s kišom, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Na širem riječkom području i u Gorskom kotaru kiša lokalno može biti obilna i praćena grmljavinom. Uglavnom bez oborine zadržat će se u većem dijelu središnje i osobito u istočnoj unutrašnjosti. Bit će vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni vjetar, a mjestimice i s olujnim udarima, osobito u gorju. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, a krajem dana postupno slabjeti. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 8 do 13, na Jadranu od 14 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24, no u Slavoniji i do 28 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Kod meteoropata je moguća nesanica, nervoza, slabija koncentracija i loše raspoloženje, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe vezane uz njihove bolesti.

U utorak promjenljivo uz mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. Potom sunčanije, no i dalje ne posve stabilno pa je u četvrtak na zapadu ponovno moguće malo kiše. Na kopnu će u utorak umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a potom slabjeti. Na Jadranu će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo u utorak uz obalu sjevernog dijela prolazno okrenuti na buru, a od srijede će ponovno puhati umjereno i jako jugo. U utorak u većini krajeva osjetno svježije, osobito u unutrašnjosti.

sjever.hr / DHMZ

11.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.