Now Reading:
S novim tjednom promjena vremena
Full Article 2 minutes read

S novim tjednom promjena vremena

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, razmjerno vjetrovito i toplo. Uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega mjestimice može pasti malo kiše, prijepodne na sjevernom dijelu, a sredinom dana i poslijepodne na jugu. Puhat će umjeren, u gorskim i sjeverozapadnim predjelima na udare jak jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od 8 do 13, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna između 21 i 26, na istoku i do 27 °C.

U prvom dijelu dana će se zadržati uglavnom povoljne biometeorološke prilike, koje će većini ljudi podupirati dobro raspoloženje. Tijekom dana biometeorološke prilike će se pogoršavati. Pogoršanje, uz jačanje jugozapadnog vjetra u unutrašnjosti i juga na Jadranu, najprije će osjetiti meteoropati i kronični bolesnici u obliku manjih tegoba. Moguća je razdražljivost i nesanica.

Idući tjedan promjenljivo uz povremenu kišu, razmjerno vjetrovito, a od utorka i osjetno svježije. U ponedjeljak će kiše biti uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, moguće i na sjeverozapadu zemlje. U utorak će se proširiti na ostatak zemlje, a na Jadranu može i zagrmjeti. U srijedu malo kiše još može pasti na zapadu i sjeverozapadu zemlje. U ponedjeljak će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo, mjestimice i olujno. U utorak će vjetar prolazno okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na buru. U srijedu jača jugoistočnjak i jugo. U ponedjeljak još uvijek toplo, zatim svježije, osobito u utorak u unutrašnjosti.

sjever.hr / DHMZ

10.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.