Now Reading:
Kako će izgledati posjet trgovačkom centru? HZJZ izdao preporuke
Full Article 2 minutes read

Kako će izgledati posjet trgovačkom centru? HZJZ izdao preporuke

Kao dio popuštanja mjera za vrijeme epidemije koronavirusa, od ponedjeljka će raditi trgovački centri, u kojima su dosad bile otvorene samo trgovine određenih kategorija.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za sprečavanje infekcije u trgovačkim centrima koji započinju s radom u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih za COVID-19.

Ove preporuke za zaštitu kupaca i zaposlenika odnose se na provedbu mjera u radu trgovačkih centara tijekom epidemije COVID-19. Općenita je preporuka da se, uz održavanje propisanog razmaka od 1,5 metra, unutar centra boravi što kraće te ograniči broj kupaca kako ne bi dolazilo do gužve i bliskog kontakta među velikim brojem ljudi.

Organizacijski i tehnički uvjeti unutar trgovačkih centara su 15 kupaca na 100 m², što kraći boravak u skupinama u zatvorenom prostoru, fizička distanca od 1,5 metara, maske za lice, dezinfekcija ruku, ograničen broj košarica i kolica, posebna pravila za trgovine tekstila.

Preporuke za kupce su provoditi redovnu higijenu ruku, nositi maske i odgoditi dolazak u trgovački centar u slučaju bolesti.

Preporuke za osoblje trgovačkog centra su da se u interakciji s kupcem redovito nosi maska, da se dnevno mjeri tjelesna temperatura i da se rad, ako je moguće organizira dvosmjenski, sa satom razmaka.

Cijelu preporuku možete pronaći na: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Trgovacki-centri-9-5.pdf.

n.kalajdžija / sjever.hr

09.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.