Now Reading:
Nema novozaraženih u Varaždinskoj županiji, porastao broj izliječenih, a kreće se i u demobilizaciju Studentskog doma
Full Article 2 minutes read

Nema novozaraženih u Varaždinskoj županiji, porastao broj izliječenih, a kreće se i u demobilizaciju Studentskog doma

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj obolijevanja od koronavirusa, ali ozdravile su još tri osobe i da su otpuštene iz OB Varaždin. Ukupan broj do sada oboljelih je ostao na 47 osoba, a ukupno je dosad ozdravilo 39 osoba, odnosno 83%, rekao je na današnjoj konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin. 

Na liječenju u OB Varaždin nalazi se još pet osoba, a tri osobe s našeg područja se liječe u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Statistički se županiji  i dalje pribrojavaju dodatne četiri osobe.

– S današnjim danom kreće se u demobilizaciju Studentskog doma. On je 23. ožujka dobio nalog za mobilizaciju u svrhu izvanbolničkog liječenja pacijenata s najblažim simptomima bolesti covid-19. Mogu ispred Stožera izraziti veliko zadovoljstvo činjenicom da taj objekt uopće nismo aktivno bili primorani koristiti – rekao je Vugrin.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić osvrnuo se na zdravstveno stanje pacijenata koji su na liječenju u Zagrebu:

– Pacijenti su u Zagreb poslani zbog lošeg respiratornog statusa. Prije točno mjesec dana poslan je jedan pacijent koji je završio na respiratoru. Pacijent je srednje životne dobi. Više nije na respiratoru, oporavlja se, dobro je i najvjerojatnije će iz klinike biti pušten direktno kući. Poslane su i dvije osobe starije životne dobi. Jedna je na terapiji kisikom, a druga na respiratoru. Imamo posljednju informaciju da je i ona nešto bolje, ali se još uvijek nalazi na respiratoru.

m.furlan/sjever.hr 08.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.