Now Reading:
Nema novooboljelih ni u Zagorju, stanje u županiji svakim danom sve bolje!
Full Article 3 minutes read

Nema novooboljelih ni u Zagorju, stanje u županiji svakim danom sve bolje!

U protekla tri dana, na području Krapinsko-zagorske županije uzeta su 193 uzorka.
-Pristiglo je 128 uzoraka do nedjelje, 3. svibnja, a svi su bili negativni. Svih ostalih 65 stiglo je danas i također su svi negativni. Znači, od 193 uzorka nemamo ni jedan pozitivan – rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek i dodao:
-Zasad su ozdravile 72 osobe, a aktivnih imamo 65 osoba. Do sada je uzeto 1.830 briseva, od čega imamo 59 osoba u samoizolaciji. U subotu i nedjelju nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a evidentirano je 13 kršenja propisa o napuštanju županije bez propusnica.

Presici je nazočila i doktorica Bojana Mahmutović iz Zavoda za javno zdravstvo Krapisnko-zagorske županije koja je, između ostalog, rekla:
-Za dvije osobe još čekamo nalaze, kao i tri kontrolna nalaza za osobe koje su hospitalizirane i još su uvijek pozitivne. Napominjem da je Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević” promijenila radno vrijeme. Nakon duga tri mjeseca više neće raditi 24, već 16 sati dnevno.

Tihomir Vančina, ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana izvijestio je kako je na odjelu Bolnice još troje pacijenata.
-Jedan pacijent je ozdravio, ali ima druge kronične bolesti, tako da je i dalje u našoj skrbi. Još dvoje pacijenata je bilo testirano prošli tjedan. Prvi kontrolni test je bio negativan. Radili smo drugi test koji je bio pozitivan. Pacijenti su i dalje pozitivni bez obzira što su više od 25 dana u našoj bolnici – kazao je Vančina.
Najavio je će ovog tjedna biti aktivirane polikliničke ambulante:
-Bolnica nije prestajala s radom i u konačnici to se vidi jer nemamo velike liste čekanja. Naravno, pojedine ambulante, primjer je operacija katarakte, lista se povećala za skoro 100 dana, s obzirom da nismo radili normalno dva mjeseca.

Župan Željko Kolar stanje u Krapinsko-zagorskeoj županiji ocijenio je svakim danom sve boljim.
-Mi od utorka nemamo ni jednog novozaraženog i nadam se da će tako i ostati. Prema broju sada zaraženih kojima bi do kraja tjedna izašlo onih 28 dana koji su, prema preporukama Ministarstva zdravstva odnosno nacionalnog Stožera, izliječeni, mi bismo do kraja tjedna mogli pasti na jednoznamenkasti broj zaraženih, a možda i krajem tjedna ili početkom sljedećeg bismo mogli biti i korona free županija, što je ogroman iskorak u odnosu na epidemiološko stanje koje smo imali prije dva, tri tjedna – kazao je župan te pozvao građane na daljnji oprez:
-Sa svakim popuštanjem mjera, treba se još čvršće pridržavati takvih mjera.

sk i ak/sjever.hr

04.05.2020.

Input your search keywords and press Enter.