Now Reading:
MURSKO SREDIŠĆE: Odlukom gradonačelnika smanjuju se gradske plaće 10%
Full Article 2 minutes read

MURSKO SREDIŠĆE: Odlukom gradonačelnika smanjuju se gradske plaće 10%

Analizom troškova za plaće zaposlenika Uprave Grada Mursko Središće koja je pokrenuta zbog pandemije bolesti COVID 19 utvrđeno je da trenutno Grad Mursko Središće za plaće zaposlenika izdvaja 7,7% izvornih prihoda proračuna od zakonski dopuštenih 20% dok se mjesečno na plaćama istih – voditelja i djelatnika na raznim EU projektima i na plaći gradonačelnika koji istu ostvaruje u Hrvatskom saboru mjesečno u proračunu Grada uštedi 50.000,00 kuna pa je tako bruto iznos potreban za mjesečne plaće 90.000,00 kuna umjesto 140.000,00 kuna što je temeljem toga ušteda od 600.000,00 kuna godišnje.

Od 01. svibnja 2020. godine Odlukom gradonačelnika smanjuje se osnovica plaće službenika i namještenika u Upravi Grada Mursko Središće za 10% s time da je sa svim djelatnicima postignut sporazum o tome i oni tu odluku podržavaju i prihvaćaju.

Dar za Uskrs nije isplaćen, a što se tiče ostalih materijalnih prava kao što su naknada za korištenje godišnjeg odmora i božićnica isto će se isplatiti prema mogućnostima proračuna.

Također, na Gradsko vijeće Grada Mursko Središće upućuje se prijedlog smanjenja od 10% svih ostalih naknada koje se isplaćuju iz proračuna Grada kao što su naknade za predsjednika i članove Vijeća mjesnih odbora, naknade gradskim vijećnicima, naknade zamjeniku gradonačelnika, naknada predsjedniku Gradskog vijeća, naknada predsjedniku Socijalnog vijeća, a sve to do normalizacije stanja s pandemijom i stanja punjenja proračuna.

www.sjever.hr 28.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.