Now Reading:
TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA Bit će sunca, ali i kiše, pljuskova, grmljavine…
Full Article 2 minutes read

TJEDNA VREMENSKA PROGNOZA Bit će sunca, ali i kiše, pljuskova, grmljavine…

Prema svemu sudeći, dugo sušno razdoblje polako završava jer novi nam tjedan u mnogima krajevima Hrvatske donosi kišu i pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. No neće kiše biti svugdje i ne svakoga dana – evo što nam najavljuju iz DHMZ-a:

Danas će u Dalmaciji biti pretežno, a drugdje djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, rijetko uz mogućnost za malo kiše ili poneki lokalni pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni, a na istoku jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i jugoistočnjak.
Jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu od 11 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura od 20 do 25 °C.

Vrijeme narednih dana

Bit će promjenljivo oblačno, ponegdje uz kišu ili lokalni pljusak. U utorak će kiša i pljuskovi na kopnu biti rijetki, a na Jadranu se očekuju uglavnom poslijepodne i navečer. Najveća vjerojatnost za njih će biti u srijedu, kada će oborina mjestimice biti i izraženija, osobito na sjevernom Jadranu.
Puhat će umjeren, u utorak i četvrtak na udare i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Bit će ugodno toplo, ali ne i stabilno.
Prognostičari nam najavljuju kišu i za petak, kada bi moglo doći i do izraženijeg pada temperature, a za vikend bi se vrijeme moglo smiriti.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će biti slične, uglavnom povoljne u cijeloj zemlji, kao i prethodnog dana. Kod većine ljudi će podržavati dobro raspoloženje, dobru koncentraciju i zadovoljavajući radni učinak. Meteoropati i kronični bolesnici bi mogli imati manje tegobe, uglavnom na dijelu Jadrana s izraženijom južinom.

ak/sjever.hr

27.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.