Now Reading:
I na području Koprivničko-križevačke županije tri novooboljela
Full Article 3 minutes read

I na području Koprivničko-križevačke županije tri novooboljela

Na području Koprivničko-križevačke županije u protekla 24 sata tri su novooboljele osobe od virusa COVID-19 te ih je sada ukupno 32, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić na današnjoj konferenciji za medije nakon redovne koordinacije Stožera.

– Na današnjoj koordinaciji naš je Stožer danas raspravljao i o pet novih Odluka koje je jučer donio Vladin nacionalni Stožer civilne zaštite. Ono što je od svih tih odluka najznačajnije za naše stanovnike je da je županijski Stožer predložio Vladinom Stožeru da stanovnici Koprivničko-križevačke županije za kretanje našom županijom ne trebaju imati e-propusnicu. Ova će odluka stupiti na snagu čim nam Vladin Stožer to odobri, a očekujemo da će to biti danas ili zadnje sutra, a do tada stanovnicima za kretanje i dalje trebaju e-propusnice. Isto tako odlučili smo danas na županijskom Stožeru da dozvolimo lov i ribolov i to individualno, uz pridržavanje svih mjera – objasnio je načelnik Ljubić.

Bez obzira na tri novooboljela u županiji u protekla 24 sata, epidemiološka slika i dalje je dobra, rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

– Uz to osam osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji proglašeno je ozdravljenima. Što se tiče zadnja četiri slučaja oboljenja, jedno potvrđeno tijekom subote te tri potvrđena danas, tri su nam poznata i radi se o kontaktima ranije pozitivnih osoba, dok za četvrti slučaj utvrđujemo izvor oboljenja jer kao što sam i prije već spomenula došlo je do lokalne transmisije, odnosno osobe se ne mogu povezati s izvorom oboljenja. Jedan novi slučaj oboljenja je kontakt zaposlenika iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe, koji je bio pod nazorom, kao i kontakt štićenice, treći slučaj oboljenja je majka sina koji je prije potvrđen kao pozitivan na koronavirus, dok za posljednje oboljenje, kao što sam napomenula, utvrđujemo izvor oboljenja. Stoga je važno i ovom prilikom još jednom apeliram na sve stanovnike da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, higijene i socijalnog distanciranja, jer samo tako možemo zajedno pobijediti ovu bolest – zaključila je Vadla.

Na covid odjelu u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ ima hospitaliziranih pacijenata, naglasio je ravnatelj dr. Mato Devčić.

Hospitalizirano je petero pacijenata pozitivnih na koronavirus na covid odjelu u izolaciji. Svi su oni dobro i imaju lakšu kliničku sliku – dodao je Devčić.

U Koprivničko-križevačkoj županiji pod mjerom samoizolacije je 535 osoba, a njih 90 su direktni kontakti pacijenata pozitivnih na virus COVID-19 te su pod posebnim nadzorom. Također tijekom protekla 24 sata, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke evidentirali su pet osoba koje su kršile izrečene mjere samoizolacije.

sjever.hr

19.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.