Now Reading:
Elektronička rješenja za korisnike ludbreške knjižnice
Full Article 2 minutes read

Elektronička rješenja za korisnike ludbreške knjižnice

Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ zbog pandemije korona virusa zatvorena je već gotovo mjesec dana. Budući da korisnici ne mogu osobno doći u knjižnicu posuđivati svoje omiljene knjige knjižničari su im ponudili nekoliko elektroničkih rješenja.

Kako bi korisnicima olakšali pristup sadržajima na svojom mrežnoj stranici objavili su pregled usluga koje se mogu koristiti te poveznicu na elektronički građu i korisne izvore.

Djelatnici knjižnice u skladu s tehničkim mogućnostima, trude se knjigu dovesti u domove svojih najmlađih korisnika. Naime, započeli su s video snimanjem čitanja priča koje se inače održavalo u prostoru knjižnice. Prva priča koja je pročitana, snimljena i objavljena na Facebook stranici i Youtube kanalu gradske knjižnica bila je „Pe Pita o nebu“ autorice Silvije Šesto.

– Moramo poštivati autorska prava, dakle za svaku priču koju želimo emitirati na ovakav način moramo dobiti dozvolu autora. To su otegotne okolnosti , ali nastojat ćemo i dalje na ovaj način održavati odnos s našim najmlađim korisnicima – poručuje ravnatelj gradske knjižnice Stjepan Stjepić.

Uz to krenuli su i s emitiranje Pričaonice na njemačkom jeziku koju vodi teta Susanne. Pričaonica će se održavati idućih mjesec dana i to dva puta na tjedan za dvije grupe. Jedna za početnike, a druga za naprednije sudionike. Prvu lekciju za početnike možete pogledati OVDJE.

sjever.hr

16.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.