Now Reading:
Vrbanec: Ukupna vrijednost mjera koje provodi HAMAG-BICRO iznosi 1,148 milijardi kuna
Full Article 2 minutes read

Vrbanec: Ukupna vrijednost mjera koje provodi HAMAG-BICRO iznosi 1,148 milijardi kuna

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s mjerodavnim ministarstvima provodi odluke Vlade Republike Hrvatske kroz šest mjera pomoći mikro, malom i srednjem poduzetništvu zbog epidemije prouzročene koronavirusom – donosi Lider.hr.

Ukupna je vrijednost mjera 1,148 milijardi kuna. Epidemija je, nažalost, prerasla u pandemiju te stanje u gospodarstvu promijenila preko noći. Ta iznenadna promjena zahtijevala je, dakako, i našu žurnu reakciju. Stoga smo, da bismo što brže odgovorili na novonastale potrebe poduzetnika za dodatnom likvidnošću, prilagodili postojeće programe financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) sniženjem kamatnih stopa na investicijske zajmove, povećanjem alokacije na zajmove za obrtna sredstva te uvođenjem moratorija na sve prethodno odobrene ESIF-ove zajmove te zajmove za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Dodatno smo pojednostavnili prijavu na zajmove za obrtna sredstva, odnosno dostavu obvezne dokumentacije, pri čemu smo proširili mogućnosti online prijava. Isto tako, u želji da poduzetnici uštede svoje vrijeme i novac, pojednostavnili smo i poslovni plan koji se izrađuje jednostavnim odgovorima na važna pitanja nužna za financijsko-ekonomsku analizu zahtjeva jer je ipak riječ o zajmovima financiranima iz sredstava Europske unije.

Budući da su postojeći programi, ponajviše zbog europske regulative koja je na snazi, već otprije definirani u smislu prihvatljivih djelatnosti, uspostavili smo i dva nova financijska instrumenta. Prvi je zajam za obrtna sredstva COVID-19 sa širim popisom prihvatljivih djelatnosti. Više čitajte na….https://www.lider.media/korona-i-biznis/ukupna-vrijednost-mjera-koje-provodi-hamag-bicro-iznosi-1-148-milijardi-kuna-130881

www.sjever.hr/Lider.hr 14.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.