Now Reading:
U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novozaraženih osoba
Full Article 3 minutes read

U Koprivničko-križevačkoj županiji nema novozaraženih osoba

Stanje s oboljelima od virusa COVID-19 na području Koprivničko-križevačke županije je nepromijenjeno te nema novih pozitivnih osoba na ovaj virus, naglašeno je na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

I dalje je 25 osoba pozitivno na koronavirus, jedna osoba je tijekom jučerašnjeg dana proglašena zdravom, a dvije će se osobe još sutra proglasiti zdravima, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Epidemiološka slika u Koprivničko-križevačkoj županiji je i dalje zadovoljavajuća, rekla je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla te podsjetila kako su tijekom vikenda dvije osobe bile pozitivne na COVID-19. Jedna je osoba bila nevezana, obrađeni su njezini kontakti te su uz nju u samoizolaciji i tri bliska kućna kontakta dok je druga osoba zaposlenica koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek” koja se nije zarazila u bolnici te je nakon obrade kontakata potvrđeno kako nije bila u kontaktu s drugim zaposlenicima bolnice niti pacijentima.

Stabilna epidemiološka situacija je u koprivničkom Domu za starije i nemoćne te u bolnici, naglasila je Vadla i pozvala sugrađane da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera.

U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek” trenutno je hospitaliziran jedan pacijent pozitivan na koronavirus, srednje životne dobi s upalom pluća i srednje lakim simptomima, no ne zahtjeva veće liječenje jer je stabilnog stanja, rekao je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić.

Tijekom produženog vikenda policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke zatekli su 36 osoba bez valjanih propusnica o napuštanju mjesta prebivališta, odnosno boravišta. Zabilježena su i četiri kršenja izrečenih mjera samoizolacije, a ukupno je do sada te mjere kršilo 46 osoba, od čega pet osoba po dva puta, rekao je načelnik PU Vjekoslav Štimac.

www.sjever.hr 14.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.