Now Reading:
Beljak najavio smanjenje plaća u gradskoj upravi. Onima koji imaju najveće plaće ide i najveće smanjenje
Full Article 2 minutes read

Beljak najavio smanjenje plaća u gradskoj upravi. Onima koji imaju najveće plaće ide i najveće smanjenje

Smanjenje plaća u gradskoj upravi, ustanovama i trgovačkim društvima najavio je i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak. Njegov zamjenik i načelnik stožera CZ Grada Sammobora Željko Stanec ističe kako će plaće smanjivati proporcionalno – što je viša plaća, to će biti više umanjena – piše portal Gradonačelnik.hr.

‘Do 5.000 kn nećemo nikome uzeti ni kunu, od 5.000 do 7.000 uzimamo 2 posto, od 7.000 do 9.000 uzimamo 4 posto. Oni koji imaju plaću veću od 15.000 kuna ostat će bez 12 posto. Ta mjera će biti do 31. prosinca, ali ako situacija bude bolja, tu ćemo mjeru ukinuti ranije’, ističe Stanec.

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak priopćio je u četvrtak da Grad Oroslavje kreće s mjerama štednje teškim milijun kuna i smanjivanja rashoda za djelatnike grada i sve proračunske korisnike, pa će se ukupna masa plaća smanjiti za 20 posto.

Za 10 posto će se smanjiti i osnovice plaće djelatnika gradske uprave i svih gradskih ustanova u Svetoj Nedelji.

Za deset posto snizit će se i plaće u gradskoj upravi i poduzećima u Gradu Čakovcu.

Isto su odlučili i u Gradu Đurđevcu u kojemu će rezanjem svih plaća vezanih za gradski proračun u iduća tri mjeseca uštedjeti 600 tisuća kuna.https://gradonacelnik.hr/home-glavna-vijest/ovo-su-gradonacelnici-kooji-su-prvi-u-krizi-odlucili-rezati-i-vlastite-place/

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 13.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.