Now Reading:
PROGNOZA Vikend sunčan i topao, no kiša možda već u ponedjeljak
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Vikend sunčan i topao, no kiša možda već u ponedjeljak

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme danas bit će sunčano, od sredine dana u unutrašnjosti uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne će zapuhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a poslijepodne uz obalu i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 6, u gorju od -2 do 1, a na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

vrijeme09041

I dalje će biometeorološke prilike biti povoljne. Većini ljudi će omogućiti dobar san i odmor noću, a danju podupirati dobro raspoloženje, koncentraciju i radni učinak. Meteoropatima i kroničnim bolesnicima će biti olakšano podnošenje njihovih bolesti. Predlaže se slojevito odijevanje za lakše podnošenje velikih razlika u temperaturi zraka tijekom dana.

vrijeme0904

Narednih dana prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom, a u gorju uz malu mogućnost za lokalni pljusak. U ponedjeljak se posvuda očekuje sve više oblaka, a krajem dana na zapadu je već moguća kiša. Vjetar na kopnu slab do umjeren južni i jugozapadni, koji će u ponedjeljak mjestimice biti jak. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru i sjeverozapadni, a u ponedjeljak će jačati jugo. U unutrašnjosti jutarnja temperatura zraka u blagom porastu, a danju će posvuda biti ugodno toplo.

sjever.hr/dhmz 10.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.