Now Reading:
Potpore ugostiteljima u Đurđevcu: za uređenje i opremanje kafića oslobađaju se plaćanja poreza na korištenje javne površine i poreza na potrošnju do 3
Full Article 2 minutes read

Potpore ugostiteljima u Đurđevcu: za uređenje i opremanje kafića oslobađaju se plaćanja poreza na korištenje javne površine i poreza na potrošnju do 3

Gradski vijećnici su jednoglasno donijeli još jednu pohvalnu mjeru koja će zasigurno potaknuti ugostitelje na uređenje kafića i restorana, a odnosi se na sufinanciranje uređenja i opremanje ugostiteljskih objekata u cilju jačanja vizualnog identiteta Grada Đurđevaca i podizanja kvalitete turističke ponude.

Korisnici mjere su svi obveznici plaćanja poreza na korištenje javnih površina i poreza na potrošnju koji se bave ugostiteljstvom i posjeduju otkrivene ili natkrivene terase.

-Ovo je zapravo samo nadopuna stare mjere, nešto slično ovome nemaju gradovi u susjedstvu pa i šire, a potencijal privlačenja turista kroz kvalitetniju ugostiteljsku ponudu trebao bi dati rezultate. Neki ugostitelji su već prethodnih godina koristili ovu mjeru pa već znaju kako funkcionira. S obzirom da su ugostiteljski objekti zatvoreni zbog trenutne situacije s koronavirusom, ovo je možda pogodno vrijeme za rekonstrukcije, uređenje i opremanje prostora. Sve one ugostitelje s područja grada koji će ispuniti propisane uvjete oslobodit ćemo plaćanja poreza na korištenje javne površine i poreza na potrošnju u visini od 100% (bez PDV-a) troškova investicije, a najviše u iznosu trogodišnjeg iznosa zaduženja- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Mjeru mogu koristiti ugostitelji koji imaju uredno podmirene sve obveze prema Gradu Đurđevcu i Republici Hrvatskoj te isključivo u svrhu uređenja  objekata i terasa u svojem vlasništvu ili zakupu na rok ne kraći od 10 godina.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr 09.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.