Now Reading:
Ni u vrijeme krize zbog epidemije Općina Bedekovčina nije zaboravila na potrebite i obitelji s više djece
Full Article 3 minutes read

Ni u vrijeme krize zbog epidemije Općina Bedekovčina nije zaboravila na potrebite i obitelji s više djece

bedekovčina

Općina Bedekovčina i ove je godine organizirala podjelu uskrsnih paketa velikim obiteljima te u suradnji s Crvenim križem podjelu paketa socijalno ugroženim osobama i obiteljima – korisnicima zajamčene minimalne naknade te starijima i nemoćnima.

Podjela uskrsnih poklon paketa organizirana je za obitelji s područja Općine Bedekovčina s četvero ili više maloljetne djece, od kojih je najmanje jedno predškolske dobi. Uskrsni poklon paket sadržava namirnice koje će obiteljima obogatiti ovogodišnji blagdanski stol, ali i ponešto slatko za najmlađe što ih je posebno razveselilo.

Općina Bedekovčina organizirala je podjelu paketa u cilju podizanja kvalitete obiteljskog života višečlanih obitelji, poticanja nataliteta te olakšavanja trenutne situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa, a podjela je obuhvatila sveukupno 14 obitelji s područja Općine Bedekovčina – istaknuo je načelnik Darko Ban te kazao da je briga o djeci i mladima imperativ u radu Općine Bedekovčina te nit vodilja vizije napretka.

Osmijeh naših najmlađih neprocjenjiv je, osobito u ovo blagdansko vrijeme – dodao je načelnik.

Obiteljima su podijeljene i zaštitne maske.

Organizirana je i podjela uskrsnih paketa socijalno ugroženim osobama i obiteljima s područja Općine Bedekovčina – korisnicima zajamčene minimalne naknade te starijima i nemoćnima. Podijeljeno je ukupno 35 paketa.

Uskrsni paket sadržava osnovne potrepštine financirane od strane Gradskog društva Crvenog križa Zabok te namirnice koje će socijalno najugroženijima obogatiti ovogodišnji blagdanski stol te olakšati trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 virusa financirane od strane Općine Bedekovčina.

– U ovo krizno vrijeme, Općina je u svakodnevnom kontaktu s Crvenim križem u cilju pružanja pomoći našim najugroženijim mještanima te osobama koje žive same. Jedna od odlika naše općine na koju smo izrazito ponosni je socijalna osjetljivost i solidarnost. Zadatak nas kao društva je pomoći onima potrebitijima, stoga je Općini Bedekovčina uvijek čast i veselje sudjelovati i organizirati ovakve vrste humanitarnih akcija – rekao je načelnik Ban.

U podjelu paketa uključili su se i pripadnici DVD-a Bedekovčina te mladi Ivan Šalić koji se nesebično ponudio za svaku pomoć, na čemu iz općinske uprave upućuju posebne pohvale i zahvalu. Podjela paketa odvijala se u skladu sa svim protuepidemijskim mjerama, a osobito mjerama socijalnog distanciranja.

– Hvala svima koji se pridržavaju svih protuepidemijskih mjera osobito mjera socijalnog distanciranja. Također, pozivam sve građane na praćenje odluka, preporuka i mjera nadležnih tijela. Važno je da čuvamo sebe jer tako čuvamo druge, osobito one najugroženije – poručio je načelnik Stožera CZ-a Bedekovčina Janko Buzjak.

www.sjever.hr 08.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.