Now Reading:
Tri novooboljele osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji, dvije iz zdravstvenog sustava
Full Article 2 minutes read

Tri novooboljele osobe u Koprivničko-križevačkoj županiji, dvije iz zdravstvenog sustava

Koliko je situacija s epidemijom koronavirusa nepredvidiva, potvrdio je i ovog utorka poslijepodne, 7. travnja 2020. godine, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Nakon konferencije za medije održanoj u podne, tijekom poslijepodneva su pristigli rezultati 20-ak uzetih briseva u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“, od kojih su tri nalaza pozitivna na virus COVID-19, naglasio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Trenutno je u Koprivničko-križevačkoj županiji 19 osoba pozitivno na ovaj virus. Obrada kontakata prvo zaražene osobe, koja dolazi s križevačkoj područja, nije problem. No druge dvije pozitivne osobe su iz zdravstvenog sustava, odnosno iz koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, a radi se o, kako je rekla ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla, osobi koja je zdravstvene struke te o spremačici.

Vadla je dodala kako je bolnički sustav i dalje siguran zdravstveni sustav za zaposlenike i za pacijente, te je ponovno pozvala sve na pridržavanje mjera distanciranja i općih mjera. Ni jedna od te dvije osobe nije bila u direktnom kontaktu s pacijentima u koprivničkoj bolnici, a u naredna 24 sata detektirat će se njihovi kontakti, te će, kako kaže ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, uzeti još 50-ak briseva kako bi se spriječilo daljnje širenje u zdravstveni sustav. Obje oboljele osobe nisu imale simptome i u rutinskom su nadzoru dokazane kao pozitivne na koronavirus.

Ovo je jedan od ključnih trenutaka u borbi protiv ovog virusa, poručio je župan Darko Koren te apelirao na sugrađane da se odgovorno ponašaju i naglasio kako je ovo prijelomni trenutak u kojem svi moramo dati obol borbi protiv neprijatelja kojeg ne vidimo.

m.furlan/sjever.hr 07.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.