Now Reading:
JESMO LI SE U VARAŽDINU PRERANO OPUSTILI?: Šest novozaraženih u 24 sata. Spominje se i lokalni prijenos zaraze!!!
Full Article 3 minutes read

JESMO LI SE U VARAŽDINU PRERANO OPUSTILI?: Šest novozaraženih u 24 sata. Spominje se i lokalni prijenos zaraze!!!

Varaždinska županija pet dana zaredom bila je bez novooboljelih od koronavirusa. Kada se još tome pridoda i činjenica da je i dane vikenda prevladavalo sunčano i lijepo vrijeme izgleda da je došlo do opuštanja kod Varaždinaca. Naime, u poslijepodnevnim satima šetalište uz Dravu vrvjelo je šetačima. Maske i zaštitne rukavice imala je tek tu i tamo neka osoba, a nisu bile ni rijetke grupe od više šetača koje se nisu pridržavale mjere držanja socijalne distance.

I baš u trenutku kada je stotine šetača “uživalo” na Dravi u isto vrijeme u krugu Opće bolnice Varaždin održavala se konferencija za novinare na kojoj su potvrđena još dva nova slučaja zaraze koronavirusom, ukupno šest u posljednjih 24 sata. Ono što je još bitnije da je, prema svemu sudeći, došlo do zaraze lokalnom transmisijom. Jesmo li se u Varaždinu prerano opustili?

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić naglasio je na toj konferenciji za novinare da su se po prvi put na području Varaždinske županije pojavili pacijenti s lokalnom transmisijom bolesti, bez definiranog izvora zaraze.

To je ono čega se bojimo više od mjesec dana, da će se pojaviti slučajevi kod kojih nemamo definirani trenutak u kojem je došlo do zaraze. Do sada smo uvijek testirali kontakte i oboljeli su bili direktni kontakti pozitivnih osoba, a sada po prvi put imamo osobe kod kojih nema tih uzroka. To su osobe koje su već neko vrijeme kod kuće, nisu bile u samoizolaciji jer nije bilo potrebe i nisu bile u dokazanom kontaktu, ali su se negdje zarazile. – rekao je Kudelić i dodao:

To je još jedna poruka da se treba pridržavati svih mjera o kojima govorimo iz dana u dan”, naglasio je ravnatelj varaždinske bolnice.

s.kalajdžija/sjever.hr 06.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.