Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Cvjetna nedjelja za poželjeti! Možete u njoj uživati i na dvorištima i balkonima!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Cvjetna nedjelja za poželjeti! Možete u njoj uživati i na dvorištima i balkonima!

Proljeće se vratilo na velika vrata! Iako će još par dana u jutarnjim satima biti prilično svježe, dnevna će temperatura svakim danom sve više rasti. Eh, da nam nije koronavirusa, baš bi se nauživali proljeća!

Danas će, prema najavama iz DHMZ-a, biti većinom sunčano, a u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije povremeno umjerena naoblaka. U unutrašnjosti će puhati umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Na moru jaka i olujna bura, uglavnom podno Velebita s orkanskim udarima. Popodne u slabljenju.
Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 16 i 21 °C.

Izgledi vremena

Idućih dana stabilne vremenske prilike uz obilje sunca. Na kopnu vjetar slab do umjeren, u gorju sjeveroistočni, u središnjim predjelima i istočni. U Slavoniji i Baranji će umjeren do jak istočnjak i jugoistočnjak u srijedu oslabjeti. Na moru slaba do umjerena bura, podno Velebita ponegdje i jaka. Jutra malo svježija, a danju toplo.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će posvuda biti povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Uglavnom sunčano vrijeme podržavat će dobro opće stanje i lakše podnošenje tegoba od kojih inače pate kronični bolesnici. Kroničnim se bolesnicima savjetuje adekvatna zaštita od jakog sjevernog vjetra u unutrašnjosti te bure na Jadranu.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

05.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.