Now Reading:
Stanec: Građani Samobora drže se propisanih mjera, ali i dalje ima nepotrebnih migracija
Full Article 1 minutes read

Stanec: Građani Samobora drže se propisanih mjera, ali i dalje ima nepotrebnih migracija

1 samobor

Načelnik samoborskog stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec u jučerašnjem je redovnom javljanju za Radio Samobor potvrdio da se građani Samobora drže propisanih mjera, ali i upozorio kako i dalje ima nepotrebnih migracija.

Zato u Stožeru i dalje striktno paze na to da se ne pretjeruje s izdavanjem propusnica, odnosno da se one izdaju isključivo za zaista nužne situacije, trudeći se da maksimalno smanji broj izdanih.

Što se tiče slučajeva kršenja samoizolacije, Stanec je potvrdio kako njih ima, ali je broj mali. Još je jednom ponovio kako policija svakodnevno kontrolira situaciju. Podsjetio je također kako je mjera samoizolacije preventivna i nužno je iste se pridržavati radi sigurnosti osoba kojima je propisana, ali i svih sugrađana kako bismo smanjili prag potencijalnog širenja zaraze. Samobor još uvijek broji samo dvije zaražene osobe. 

Stanec je ponovio i važnost toga da svi ostanu disciplinirani i pridržavaju se uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, odnosno zdravstvenih stručnjaka. I dalje je svakako najbolja obrana održavanje osobne higijene i izbjegavanje nepotrebnih socijalnih kontakta, poručio je.

www.sjever.hr

02.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.