Now Reading:
Ponovo jutarnji minusi! Malo se strpite – na vidiku su ljepši i topliji dani!
Full Article 2 minutes read

Ponovo jutarnji minusi! Malo se strpite – na vidiku su ljepši i topliji dani!

samobor

Nakon lijepog i pretežno toplog vikenda, vratile su nam se niske temperature i to ne samo jutarnje (koje će još par dana biti ispod nule), već i one dnevne. No dobro, nije baš zimski ugođaj, ali nije ni pravi proljetni, a to bi se uskoro moglo promijeniti!

Hrvatska danas

Danas će, prema najavama iz DHMZ-a, biti promjenjivo oblačno. U unutrašnjosti malo snijega i susnježice, većinom u prvom dijelu dana, a na moru ponegdje i kiša. Na sjevernom Jadranu ujutro je moguća poneka pahulja nošena jakim vjetrom, a popodne sunčano, dok na oblačnom jugu potkraj dana može pasti i malo snijega. Vjetar uglavnom slab i umjeren, samo u gorju mjestimice na udare jak sjeveroistočni. Duž obale umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura.
Jutarnja temperatura između -4 i 1, na Jadranu od 2 do 8 °C. Najviša dnevna uglavnom od 3 do 8, a na moru od 8 do 13 °C.

Vrijeme narednih dana

Djelomice, od četvrtka i pretežno sunčano te postupno sve toplije. Početkom srijede na jugu uz više oblaka postoji uz mogućnost za još malo slabe oborine na granici kiše i snijega, a sredinom dana u unutrašnjosti prolazno će biti umjerene naoblake povezane s popodnevnim razvojem oblaka. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će u četvrtak posvuda osim na krajnjem jugu posve oslabjeti. Jutra na kopnu često uz mraz, unatoč postupnom porastu temperature zraka u cijeloj zemlji.

Biometeorološka prognoza za utorak

U cijeloj zemlji biometeorološke prilike će se naglo poboljšati. Meteoropati i kronični bolesnici će osjetiti poboljšanje općeg stanja i prevladavat će povoljni uvjeti za većinu ljudi. Ipak, reumatičarima, bolesnicima od krvožilnih i plućnih bolesti smetnje može stvarati vjetrom pojačan osjet hladnoće.

www.sjever.hr/dhmz

31.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.