Now Reading:
Ne zaboravite namjestiti satove – noćas počinje ljetno računanje vremena! Podsjetnik na svjetla u vožnji!
Full Article 2 minutes read

Ne zaboravite namjestiti satove – noćas počinje ljetno računanje vremena! Podsjetnik na svjetla u vožnji!

Državni zavod za mjeriteljstvo podsjeća da ljetno računanje vremena u 2020. godini počinje u nedjelju, 29. ožujka 2020. godine, u 02 h 00 min i 00 s, tako što se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 02 h 00 min i 00 s računa kao 03 h 00 min i 00 s.

Inače, ljetno računanje vremena ove godine završava 25. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

S ljetnim računanjem vremena ne prestaje i obveza uključenih dnevnih i kratkih svjetala na automobilima danju. Novi Zakon o sigurnosti prometa na cesta propisao je fiksne datume.

Stupanjem na snagu izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 1. kolovoza 2019. godine fiksno je propisano razdoblje u kojem na motornim vozilima moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla – od. 1. studenog do 31. ožujka, stoga ova obveza za vozače motornih vozila traje do utorka.

Dakle, od srijede 1. 4. možete u dnevnim uvjetima isključiti svjetla, ali ih opet morate uključiti u uvjetima smanjene vidljivosti i noću. Također, motociklisti moraju imati uključena svjetla tijekom cijele godine.

sjever.hr

28.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.