Now Reading:
Više sunca za vikend
Full Article 2 minutes read

Više sunca za vikend

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas na Jadranu i predjelima uz njega većinom oblačno uz povremenu kišu, ponajprije u Dalmaciji. U gorju, osobito u Lici, mjestimice slaba oborina na granici kiše i snijega koja se može smrzavati u dodiru s hladnom podlogom. U ostalim područjima suho sa sunčanim razdobljima, a uz prestanak oborine u drugom dijelu dana bit će ih i na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima. Puhat će umjeren, na udare jak sjeveroistočni i istočni vjetar. Umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima postupno će slabjeti, a na jugu okrenuti na jugo. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 5, na moru između 6 i 11 °C. Najviša dnevna od 9 do 14, u gorju niža, a duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 12 i 16 °C.

U Lici i Gorskom kotaru će se zadržati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike za reumatičare, bolesnike od krvožilnih i plućnih bolesti kao i prethodnog dana. Za njih će u nizinskoj unutrašnjosti biometeorološke prilike biti povoljnije zbog znatnijeg porasta temperature zraka, a na Jadranu i zbog slabljenja vjetra. U drugom dijelu dana će manja naoblaka i više sunčanog vremena podržavati bolje raspoloženje kod meteoropata, osobito na sjevernom Jadranu.

Za vikend djelomice sunčano, a vrlo rijetko malo kiše može pasti u subotu na jugu, a u nedjelju i u unutrašnjosti. U ponedjeljak naoblačenje s češćom kišom, osobito na zapadu. U subotu u nizinama unutrašnjosti ponegdje može biti magle. Vjetar uglavnom slab, u subotu na Jadranu umjeren sjeverozapadni. U ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka bura s olujnim udarima koja će se tijekom dana proširiti duž većeg dijela obale. Toplije, osobito za vikend.

sjever.hr / DHMZ

27.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.