Now Reading:
U Zagorju novi slučajevi zaraze koronavirusom. Kolar: “Očekujemo da Nacionalni stožer do ponedjeljka osigura određene količine zaštitne opreme”
Full Article 2 minutes read

U Zagorju novi slučajevi zaraze koronavirusom. Kolar: “Očekujemo da Nacionalni stožer do ponedjeljka osigura određene količine zaštitne opreme”

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je da su u Krapinsko-zagorskoj županiji od jučer potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom.


-Sada smo na ukupno 35. Ta tri su s područja gradova Pregrade i Krapine i jedna ženska osoba s područja Opatije, koja je bila na skijanju pa je došla s kolegicom na područje grada Pregrade i ostala u samoizolaciji u Pregradi. Od ukupno 35 pozitivnih imamo 14 iz Pregrade, 8 s područja Krapine, 6 Huma na Sutli, 4 Zaboka i 2 Donje Stubice. Jedna je gospođa iz Opatije. Ukupno je 57 posto žena i 43 posto muškaraca – kazao je Ferek-Jamberk.
Dodao je da su trenutno u bolnici dvije osobe za koje se čekaju rezultati koji bi trebali biti gotovi do kraja dana.
-S današnjim danom imamo 1205 osoba u samoizolaciji, policija je provjerila njih oko tisuću. Što se tiče kršenja odluka, mogu reći da sve mjere, upozorenja, apeli i molbe idu na bolje. U proteklom razdoblju, 25. i 26. ožujka nismo imali kršenja samoizolacije. Međutim, imali smo 55 kršenja od strane građana koji nisu imali propusnice – rekao je načelnik Stožera.

Župan Željko Kolar istaknuo je da je vrlo bitno da nema lokalne transmisije.
-Mi smo se zadržali na ovih pet gradova i općina od 32, u kojima imamo virus i to je dobro. Iako nam je broj izuzetno velik u odnosu na broj stanovnika, mi smo treći ili četvrti po broju zaraženih, kada idemo gledati prema broju stanovnika, onda smo mi zapravo područje s najviše zaraženih. To je rezultat graničnog prijelaza Macelj, velikog povratka ljudi iz zemalja koje su koronavirusom bile pogođene prije nas i te dnevne migracije koje mi imamo uz granicu sa Slovenijom – istaknuo je župan te dodao:
-Bolnica je pri kraju sa zaštitnim materijalom i očekujemo da Nacionalni stožer do ponedjeljka osigura određene količine zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih djelatnika.

a.kučić(sjever.hr

26.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.