Now Reading:
Denis Peričić i Srećko Lebinec u Labin Art Expressu
Full Article 2 minutes read

Denis Peričić i Srećko Lebinec u Labin Art Expressu

Kranjčevićeva

Kranjčevićeva ulica

Tu, svjedoče mnogi, obitavaju duhovi, i to mnogi. Tu, jednako tako tvrde mnogi, o duhovima dvojbe nema. Tu su stari haustori i satrta pročelja, no tu se život povukao nije: tu, gdje ljudi i nadalje žive svojim svakodnevnim životima, tu život ide dalje, u drugu, višu dimenziju, i ne da se sputati ovostranim, vidljivim. Ono sa strana nisu svjetla onostrana, ali gdje je svjetlost, tu su i sjene, nastrane… Stoga kao da viču dvostrani, podjednako nevidljivi stanari: Eli! Eli! Lamâ azâvtani?

Nezavisna umjetnička i kulturna udruga Labin Art Express XXI objavila je rezultate Natječaja za vizualne i tekstualne radove na temu (ne)korištenja javnih prostora pod nazivom „U potrazi za izgubljenim prostorom“, koji je raspisan u okviru projekta „Mi plus“ sufinanciranog sredstvima Europskoga socijalnog fonda.

Izabrani su radovi osam autora odnosno grupa autora, a među njima, na drugom mjestu, je i književno-fotografski projekt „Fantastični prostori“ dvojice Varaždinaca – književnika Denisa Peričića i poznatog novinara Srećka Lebinca, koji se uspješno bavi i umjetničkom fotografijom.

Rad je koncipiran na temelju kreativne kombinacije/simbioze fotografija i kraćih transžanrovskih književnih tekstova – proza na tragu pjesama u prozi, odnosno kratkih poetskih priča u pokušaju sinteze s esejističkim impresijama, uključujući referencije na Krležu, Stančića i druge umjetnike. Posrijedi su isključivo varaždinski motivi (motivi zavičaja kao kuće bitka): prostori su to koji su derutni, zapušteni, zapostavljeni ili na drugi način oneobičeni.

Natječajni žiri djelovao je u sastavu: Dean Zahtila, predsjednik Labin Art Expressa, izv. prof. art. Damir Stojnić i Ivona Verbanac, diplomirana grafička dizajnerica.

Kada situacija to omogući, osam odabranih radova bit će predstavljeno u sklopu putujuće izložbe u gradovima projektnih partnera – Puli, Rovinju i Labinu.

sjever.hr

26.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.