LUDBREŠKI PLAC Online tržnica – pomoć poljoprivrednicima, ali i kupcima

Obzirom na Odluku kojom su diljem Hrvatske zatvorene tržnice u svrhu sprječavanja širenja virusa COVID-19, Grad Ludbreg je u suradnji s Poljoprivrednom zadrugom “Ludbreški kraj” pokrenuo akciju s ciljem pomaganja lokalnim poljoprivrednicima i obiteljskim gospodarstvima da svoje proizvode prodaju putem online tržnice.

Ludbreški plac osmišljen je na način da bude poveznica između potrošača i proizvođača te da tako kao zajednica pomognemo u očuvanju radnih mjesta i omogućimo opstanak našim poljoprivrednicima. Kupnjom lokalnog proizvoda doprinosi se lokalnom gospodarstvu.


-U nekoliko smo puta dokazali da nam je poljoprivreda važna grana. U ovim teškim trenucima kada su tržnice zatvorene naši su poljoprivrednici stavljeni pred zid. S druge strane trgovine su prepune uvozne robe. Kako bi im pomogli pronaći kupce pokrenuli smo “Ludbreški plac” gdje na jednom mjestu možete pronaći sve. U ovaj projekt uključili smo i susjedne općine Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ jer nas ne dijele velike udaljenosti, a zajedno možemo brže i jače djelovati. Ovo su trenuci kad isključenost ne smije postojati već samo zajedništvo – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

dubravko bilić

Iz Grada Ludbrega pozivaju sve lokalne poljoprivredne proizvođače da ispune obrazac prijave koji je dostupan na mrežnoj stranici Grada Ludbrega – www.ludbreg.hr te da na taj način ponude svoje domaće proizvode svima kojima su oni potrebni.

-Jednako tako pozivamo sve mještane da redovito posjećuju besplatnu platformu “Ludbreški plac” te kontaktiraju  poljoprivredne proizvođače i naručuju njihove proizvode jer su njihovi proizvodi domaći i zdravi, proizvedeni u vašem okruženju. Sada je više nego ikad važno da se oslanjamo na vlastite resurse – zaključuje gradonačelnik.

foto: pixabay

www.sjever.hr

26.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.