Now Reading:
Danas snijeg!
Full Article 2 minutes read

Danas snijeg!

Prema prognozi DHMZ-a danas u unutrašnjosti pretežno oblačno sa snijegom, izraženijim u gorskim predjelima. Na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na jugu uz uglavnom slabu kišu, a na Kvarneru mjestimice uz malo susnježice ili snijega. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od -5 do -1, a duž obale i na otocima od 0 do 4 °C. Najviša dnevna uglavnom od -1 do 3, a na Jadranu od 5 do 11 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne. Zbog razmjerno niskih temperatura zraka i osjećaja hladnoće dodatno pojačanim jakim vjetrom, najteže će biti reumatičarima, bolesnicima od krvožilnih i plućnih bolesti.

U unutrašnjosti u četvrtak i dalje oblačno mjestimice sa snijegom, osobito u gorju, a uz blagi porast temperature zraka prijeći će u susnježicu i kišu. Zatim djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. U četvrtak umjeren i jak sjeveroistočnjak, a u petak lokalno umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak. Još početkom razdoblja prohladno, a zatim se prema vikendu očekuje osjetan porast i minimalne i maksimalne temperature zraka. Na Jadranu u četvrtak još mjestimice kiša ili pljuskovi. Zatim djelomice sunčano i suho. U četvrtak i petak na sjevernom dijelu puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom istočnjak i jugo. U subotu posvuda slab do umjeren sjeverozapadnjak. Postupan porast temperature zraka.

sjever.hr / DHMZ

25.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.