Snijeg na cestama, oprez!

HAK

Prema posljednjim informacijama iz HAK-a zbog bure za sav promet zatvorena je autocesta A7 od čvora Sveti Kuzam do čvora Šmrika.

Samo za osobna vozila otvorene su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (ostale kategorije voze obilazno državnim cestama preko Gračaca-Obrovca i Karina),
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
autocesta A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam
Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja,
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
Paški most (DC106)
lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.
Zbog snijega u Gorskom kotaru i Lici te olujne bure u priobalju trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u smjeru Rijeke te obratno.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, te dodatno još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg te mokri i skliski kolnici usporavaju promet u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici na snazi su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

U Lici:
DC1 Krnjačko Zagorje-Slunj-Grabovac-Vaganac-Ondić-Gračac
DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj
DC25 Korenica-Lički Osik
DC25 Gospić-Karlobag
DC50 Žuta Lokva-Lički Osik
DC42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina
DC52 Špilnik-Korenica,
DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo
DC218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo
DC522 Udbina-Gornja Ploča
ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac
ŽC 59125 Kosa Janjačka-Čanak- zabrana za sve skupine vozila
sve lokalne i županijske ceste Ličko-senjske županije
U Gorskom kotaru:

A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica
DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Kikovica
DC32 GP Prezid (gr.R.Slov.) – Parg (DC305) – Delnice (DC3)
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin
DC203 GP Brod na Kupi – Delnice (D3)
DC305 Parg (DC32) – Čabar
DC501 Gornje Jelenje-Meja
ŽC 5030 Platak-Kamenjak
ŽC 5032 Crni Lug – Mrzle Vodice – G.Jelenje (D3)
ŽC 5191 Sopač (D3) – Mrkopalj – Tuk
ŽC 5062 Kraljev Jarak – Fužine – Lukovo
ŽC 5068 Hreljin-Zlobin-Fužine
ŽC 5094 Breze-Stalak
Ostale žup. i lok. ceste na području Vrbovskog i Delnica
Zbog sniježnih nanosa za sav promet zatvorene su:
ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje
ŽC5062 Lič-Lukovo.
U Slavoniji:
DC53 Krndija – Gradište (DC51) – Ruševo (D38); Ruševo (D38) – Dilj;
DC69 Voćin-Zvečevo-Kamenska – zbog zimskih uvjeta zabrana za sve skupine,
ŽC4030 Kutjevo–Petrov vrh-Orahovica – zbog zimskih uvjeta zabrana za sve skupine.

Stožer civilne zaštite donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj uz iznimke poput opskrbe, dnevnih migracija zaposlenih u bitnim službama, hitne medicinske skrbi i slično.

Na A6 čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim prometnim trakom, a za sav promet zatvoreni su čvorovi Oštrovica i Vrata i državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zatvorena je za promet zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Zagrebačka obilaznica (A3):
zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja).
do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), obilazak je preko nadvožnjaka Rakitje.
Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

zatvorena su odmorišta Novska jug i sjever. Molimo korisnike za dodatan oprez i razumijevanje.
Autocesta A4 Goričan-Zagreb:
zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.
Istarski ipsilon:
na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

sjever.hr / HAK

25.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.