Now Reading:
Evo zime u proljeću
Full Article 2 minutes read

Evo zime u proljeću

Prema prognozi DHMZ-a danas u većini krajeva unutrašnjosti pretežno oblačno sa snijegom, osobito u Slavoniji i Lici gdje mjestimice može nastati deblji snježni pokrivač. Na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji djelomice sunčano, u prvom dijelu dana snijega i malo kiše bit će i na Kvarneru, a navečer i u Dalmaciji, snijega osobito u Zagori, a kiše uglavnom po otocima. Vjetar umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita u prvom dijelu dana i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu od 0 do 5. Najviša dnevna od -1 do 4, na Jadranu od 3 do 8 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne što kod meteoropata može uzrokovati umor i slabiju koncentraciju, a dodatne tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Preporuča se izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije kroničnim bolesnicima, te adekvatna zaštita od hladnoće.

U nastavku tjedna promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno uz povremenu oborinu. Padat će uglavnom snijeg, a na Jadranu povremeno i malo kiše. Oborina će biti češća na kopnu, osobito u Slavoniji i Lici, a nastat će i deblji snježni pokrivač. Jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar oslabit će na umjeren tijekom srijede. Umjeren i jaka bura s povremeno olujnim udarima, osobito podno Velebita, oslabit će tek u petak kada će na jugu zapuhati umjereno jugo. Razmjerno hladno.

sjever.hr / DHMZ

24.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.