Now Reading:
U PROLJEĆE – ZIMA! Prognoza za ovaj tjedan predviđa podosta bijelog prekrivača
Full Article 2 minutes read

U PROLJEĆE – ZIMA! Prognoza za ovaj tjedan predviđa podosta bijelog prekrivača

Vrijeme danas bit će na kopnu promjenljivo, popodne i pretežno oblačno, povremeno uz snijeg, češći na istoku zemlje i u Lici. Na Jadranu djelomice sunčano, a na sjevernom dijelu može pasti malo kiše ili susnježice. Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, u unutrašnjosti uz nastanak snježnog pokrivača. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim, uglavnom podno Velebita i orkanskim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -3 do 0, na Jadranu od 2 do 6. Najviša dnevna između 0 i 5, na Jadranu od 6 do 10 °C.

Slično se vrijeme očekuje i u nastavku tjedna.

– U utorak i srijedu većinom snijeg, u nizinama ponegdje viši i od 5 cm, a u gorju i od 15 cm. Puhat će povremeno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će u srijedu postupno slabjeti. Na Jadranu promjenljivo i vjetrovito. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska. U ponedjeljak i utorak na sjevernom dijelu može biti snijega nošenog burom, a u srijedu i četvrtak mjestimice kiša.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. No zbog jakog sjevernog vjetra u unutrašnjosti i bure na Jadranu, osjet hladnoće će biti pojačan, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Poseban oprez savjetujemo srčanim i plućnim bolesnicima.

sjever.hr/DHMZ 23.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.