Now Reading:
U Koprivnici vatrogasci i HGSS pomaže policiji u kontroli i sprječavanju okupljanja građana na ulici
Full Article 3 minutes read

U Koprivnici vatrogasci i HGSS pomaže policiji u kontroli i sprječavanju okupljanja građana na ulici

Koprivničko-križevačka županija od subote ima prvu zaraženu osobu koronavirusom. U izjavi za medije gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić, važnim smatra da se sada ne potone u stanje histerije.

-Vjerujem da i zdravstveni sustav i ono što treba iskontrolirati policija oko eventualnih kontakata zaražene rade na najbolji mogući način i da već svi skupa imamo dovoljno informacija. Svi skupa moramo ozbiljnost i racionalnost podići na jedan viši nivo – poručio je Jakšić podsjećajući na mjere koje treba provoditi.

Naglasio je da svi oni koji čine Stožer civilne zaštite stavljaju se na raspolaganje Ministarstvu unutarnjih poslova.

-Doista su svi dignuti na jedan viši nivo. Skrenuo bi pažnju građanima da i naši vatrogasci, i naš HGSS, od danas patroliraju gradom i na taj način pomažu policiji. Na taj će način oni koji imaju službene uniforme, automobile upozoravati ljude da se ne zadržavaju u organiziranim skupinama gotovo nigdje – poručio je prvi čovjek Koprivnice. Apelirao je na građane da se toga pridržavaju i tako ponašaju.

Iako još uvijek nema s nacionalne razine zabrane rada tržnica Jakšić je najavio da će se od ponedjeljka kontroloirati ulaz i izlaz s tržnice kako se ne bi stvarale velike gužve. Za sahrane je ponovio da se moraju održavati u krugu obitelji. Podsjetio je na preporuku Nacionalnog stožera da se na osmrtnice ne stavlja termin i mjesto pogreba. Zabrana se odnosi i na druga okupljanja.

Rođendani, svadbe i sva ostala okupljanja se ne održavaju, ne mogu se održavati. Nemamo drugu mogućnost nego da pratimo preporuke Nacionalnog stožera – zaključio je Jakšić te poručio.

-Ostanite doma jer iz ove situacije se nećemo izvući ni u zdravstvenom ni u gospodarskom pogledu krize ako ne budemo svi zajedno racionalni i odgovorni.

s.kalajdžija/sjever.hr 21.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.