Now Reading:
Božinović: Od ponoći se zatvara gotovo sve na 30 dana – uslužne djelatnosti, ugostiteljski objekti, trgovine…
Full Article 2 minutes read

Božinović: Od ponoći se zatvara gotovo sve na 30 dana – uslužne djelatnosti, ugostiteljski objekti, trgovine…

Načelnik nacionalnih Stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će Stožer sutra donijeti odluku kojom se zatvara gotovo sve.

– Stožer priprema odluku, s obzirom da izmjene Zakona stupaju na snagu od sutra 00:01, tada mi donosimo odluke. S tim u vezi želim najaviti da ćemo donijeti na temelju mišljenja struke cijeli set mjera – najavio je Božinović.

– Osnovno je da se svatko od nas pridržava mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja. U zatvorenom prostoru udaljenost među osobama treba biti najmanje dva metra, a na otvorenom jedan metar. Kako bi to zaživjelo u praksi svih građana, priprema se odluka kojom će se u Hrvatskoj otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijeko potrebne za svakodnevno funkcioniranje zajednica: saune, bazeni, kina, klubovi, kazališta, plesne škole, knjižnice, čitaonice…Također, obustavit će se rad svih ugostiteljskih objekata, osim usluga pripreme i dostave hrane i rada pučkih kuhinja. Obustavlja se rad svih trgovina osim onih s prehrambenim i higijenskim artiklima te osim ljekarni. Radit će kiosci, benzinske crpke, pekarnice, specijalizirane trgovine za prodaju ortopedskih i drugih pomagala, specijalizirane prodavaonice dječje opreme, prodaje hrane za životinje… – rekao je načelnik Stožera.

Obustavlja se i rad frizerskih salona, kozmetičara, salona za masažu, teretana, fitnes centara, treninzi, održavanje izložbi, revija, sajmova, kao i vjerska okupljanja.

m.furlan/sjever.hr 18.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.