Now Reading:
Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom – ukupno 69
Full Article 2 minutes read

Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom – ukupno 69

Ministar zdravstva Vili Beroš na redovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske rekao je kako su zabilježena još četiri slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da je u Hrvatskoj dosad zaraženo 69 osoba, od kojih je pet izliječeno.

Ministar se osvrnuo i na zaražene liječnike.

– Nažalost, mogu konstatirati da pojedini liječnici, jedno ili dvoje, nisu se držali preporuka vijeća KBC-a Zagreb koje je 5.3. izdalo preporuku da se ne putuje u inozemstvo. Oni su kad su se vratili nastavili raditi, njihova odgovornost je veća: rade sa bolesnima i znaju kako se prenose bolesti. Žao mi je što se to dogodilo. Dobro je u cijeloj priči da su epidemiolozi dobro odradili svoj posao, oko 128 liječnika i sestara je izolirano – rekao je ministar Beroš.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, istaknuo je da je ukupno zaraženo šest liječnika. Dodao je i da se na popis gradova u kojima su zabilježeni slučajevi zaraze mogu dodati još dva grada: Slavonski Brod i Zabok.

– I dalje imamo ili povratak iz inozemstva ili bliski kontakt. Nemamo dokaza o lokalnom transmisiji bolesti – naglasio je Capak.

Alemka Markotić iz Klinke za infektivne “Dr. Fran Mihaljević” dodala je da nema novosti vezanih uz stanje pacijenata. Istaknula je da su kod većine i dalje prisutni blagi simptomi, a kod samo jednog pacijenta zabilježena je srednje teška do teška klinička slika.

m.furlan/sjever.hr 18.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.