Now Reading:
Za djecu koja neće boraviti u vrtićima, troškove će podmiriti Grad Zaprešić
Full Article 2 minutes read

Za djecu koja neće boraviti u vrtićima, troškove će podmiriti Grad Zaprešić

turk

Nakon održanog sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izvijestio je javnost da se od ponedjeljka na dva tjedna obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama te ustanovama visokog obrazovanja, a isto se odnosi i na dječje vrtiće.

Ipak, roditelji koji nemaju mogućnost ostati kod kuće ili na drugi način zbrinuti djecu, moći će ih odvesti u školu ili vrtić jer će nastavnici i odgojitelji organizirati prihvat i boravak.

U skladu s navedenim, isto će se primijeniti i u školama i vrtićima na području Grada Zaprešića, a s obzirom na novonastalu situaciju, gradonačelnik Željko Turk donio je odluku da će za djecu, koja u naredna dva tjedna neće biti u vrtićima, troškovi biti podmireni iz gradskog proračuna, odnosno, da će se umanjiti mjesečni iznos kojeg plaćaju roditelji za smještaj djece.

U Zaprešiću zasad nema zabilježenih slučajeva zaraze i naglašavamo da odgovorno ponašanje i samodisciplina svih nas utječu na brzinu širenja virusa, odnosno sprječavanja njegove pojave uopće, a pritom apeliramo na sve građane da zadrže smirenost.

Također, mole se građani da se pažljivo prate upute stručnjaka i pridržavaju ranije upućenih preporuka nacionalnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite koji poduzimaju sve mjere kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi.

www.sjever.hr/zapresic.hr 15.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.