Now Reading:
Stožer civilne zaštite Grada Varaždina preporuča otkazivanje svih skupova i okupljanja
Full Article 1 minutes read

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina preporuča otkazivanje svih skupova i okupljanja

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina, u užem sastavu, na sjednici održanoj 12. ožujka 2020. godine, donio je odluku o provođenju mjera zaštite od korona virusa prilikom okupljanja građana na području Grada Varaždina:

Stožer civilne zaštite Grada Varaždina daje preporuku organizatorima da svakako otkažu ili do daljnjega odgode sva okupljanja građana na području Grada Varaždina na kojem se očekuje dolazak više od 100 osoba.

Isto tako se ne preporučuje održavanje manjih skupova i okupljanja, naročito u skučenim i zatvorenim prostorima te osjetljivih skupina građana.

U slučaju okupljanja građana koja nisu odgođena, organizatori su odgovorni i dužni osigurati najviše higijenske standarde, a koji se prvenstveno odnose na sljedeće:

– osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima u dovoljnim količinama,
– dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja, koje uključuje rukovanje, te da izbjegavaju bliži socijalni kontakt,
– dati jasnu uputu potencijalnim sudionicima da ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37,5oC) da ne dolaze na manifestacije,
– na vidljivom mjestu istaknuti sljedeće upute (po mogućnosti u boji, na formatu A3):
https://www.hzjz.hr/…/Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19_… i
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/…/03/Pranje_ruku_.pdf

sjever.hr 12.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.