Now Reading:
Ministar Marić izjavio: „Ako se stvari zakompliciraju, moguće je i skraćivanje radnog tjedna”
Full Article 1 minutes read

Ministar Marić izjavio: „Ako se stvari zakompliciraju, moguće je i skraćivanje radnog tjedna”

Pandemija koronavirusa velik je udar i za gospodarstvo. Iz Vlade su poručili da se radi na mjerama, no stručnjaci upozoravaju da se s njima već kasni. Predviđaju socijalnu bombu i zazivaju hitan rebalans proračuna.


-Razumijem i shvaćam, ali uz dužno poštovanje, mislim da su trenuci za konstruktivne kritike, da sve glave stavimo na skup, a to je poruka današnjeg sastanka. Mislim da je na vrijeme pokrenut dijalog – rekao je u RTL Direktu ministar financija Zdravko Marić. 

-Sve što Stožer radi je u okviru postojećih sredstava. Situacija je ozbiljna, ali u ovom trenutku, temeljem svih parametara, nije se dogodilo ništa što bi inzistiralo ekstremnu mjeru. Nulti cilj je zdravlje ljudi, a prvi cilj očuvanje radnih mjesta i likvidnost poduzetnika – ističe Marić.

U javnosti se sve više, kao jedna od mogućih mjera, spominje i skraćivanje radnog tjedna.
-To je jedna od stvari o kojoj možemo razgovarati, ali danas nismo konkretno o tome. Poslodavce prvo brine likvidnost. Iz prizme očuvanja radnog mjesta, skraćivanje radnog vremena bi bilo moguća u nekom sljedećem koraku, ako bi se stvari dodatno zakomplicirale – kaže Marić.

Cijeli članak možete pročitati ovdje

screenshot-rtl

www.sjever.hr/rtl

12.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.