Now Reading:
Vrijeme promjenljivo, biometeorološke prilike se poboljšavaju
Full Article 2 minutes read

Vrijeme promjenljivo, biometeorološke prilike se poboljšavaju

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo oblačno, prijepodne mjestimice s kišom, u gorju i snijegom. Poslijepodne će sunčana razdoblja biti češća, a još je poneki pljusak moguć uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na istoku i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a duž ostatka obale umjereno jugo. Bura će se popodne proširiti na cijelu obalu, a zatim i oslabjeti. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša između 7 i 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljnije nego prethodnih dana. Nepovoljan utjecaj koji je meteoropatima i kroničnim bolesnicima stvarao tegobe neće potpuno iščeznuti, ali će prema kraju dana njegov intenzitet slabiti.

U četvrtak naoblačenje sa zapada, krajem dana s mjestimičnom kišom. Zatim promjenljivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, u gorju i snijegom. Oborina će biti češća u petak na Jadranu i uz njega. Umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, u petak će na kopnu oslabjeti, a na Jadranu prolazno okrenuti na jugo i pojačati. U subotu vjetar okreće na sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu na buru. U četvrtak jutro hladnije, na kopnu uz mraz, zatim opet jutarnja temperatura u porastu. Dnevna temperatura bez znatnije promjene.

sjever.hr / DHMZ

04.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.