Now Reading:
Klub zastupnika HDZ-a u Mariji Bistrici: Vlada pomaže razvoj Hrvatskog zagorja
Full Article 4 minutes read

Klub zastupnika HDZ-a u Mariji Bistrici: Vlada pomaže razvoj Hrvatskog zagorja

Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije u četvrtak, 27. veljače 2020. godine, u Mariji Bistrici bila je domaćin Klubu zastupnika HDZ-a Hrvatskog sabora, koji po sedmi put u ovom sazivu imao svoju sjednicu izvan Sabora.

U Mariji Bistrici je bio i predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković koji je uoči skupa Kluba zastupnika održao redoviti sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji. Premijer je podsjetio da je Vlada za Svetog Nikolu, 6. prosinca, u Krapini održala svoju sjednicu, na kojoj su podržani brojni projekti i donijete odluke strateškog razvoja Krapinsko-zagorske županije. Spomenuo je i nedavno otvaranje novog dijela ceste koja vodi od Zaboka prema Zlatar Bistrici.

– Redovito smo ovdje. Samo što se tiče cestovne infrastrukture, što u investicije, što u održavanje, u mandatu naše Vlade investirali smo 500 milijuna kuna i na tom tragu ćemo nastaviti, s obzirom da je ova cesta dio sjeverne obilaznice glavnoga grada, grada Zagreba. Tu su i brojni drugi projekti koji se odnose na poduzetništvo, europski projekti, aktivnosti u vezi poljoprivrede i svega onoga što kontinentalni turizam baš ovdje u Hrvatskom zagorju može dati – rekao je premijer Plenković.

– Drago mi je da smo ovdje u Mariji Bistrici, mjestu hodočašća za brojne domaće i strane turiste i ovdje je uvijek ugodno biti i čuti kako još Vlada može pomoći razvoju Hrvatskoga zagorja – dodao je Plenković.

Domaćini predsjedniku Plenkoviću i saborskim zastupnicima HDZ-a bili su članovi Županijskog odbora s predsjednikom Žarkom Tuškom.

– Ovo su redovne aktivnosti Kluba zastupnika HDZ-a i to je kvalitetna i dobra praksa. Krapinsko-zagorska županija i Marija Bistrica su doslovno na pola sata od Zagreba. Velik broj zastupnika se odazvao, a teme su aktualne – kazao je Tušek te posebno istaknuo ono što je Vlada RH četiri godine radila na području Krapinsko-zagorske županije.

– Danas uistinu mogu reći da je iz onog kataloga projekata s kojim smo izašli na parlamentarne izbore prije četiri godine nema gotovo niti jednog projekta koji nije realiziran ili nije u visokoj fazi realizacije. Od gradnje prometne infrastrukture, gradnje željeznice, gradnje vrtića, rekonstrukcije kulturnih spomenika, do činjenice da smo kroz poreznu reformu uistinu velik dio jedinica lokalne samouprave pa i samu Krapinsko-zagorsku županiju dodatno „podebljali“ s milijunima kuna novih sredstava. Tako da mislim da Krapinsko-zagorska županija uz podršku ove Vlade uistinu ide lijepim koracima naprijed. Sjednica Vlade koja je bila u Krapini samo je nekakav okvir onoga što ćemo raditi, uvjeren sam kada ponovo najesen dobijemo povjerenje naših građana – rekao je Žarko Tušek.

Nakon Visokog u Varaždinskoj županiji, Virovitice, Velike Gorice, Bakra, Bjelovara te Slavonskog Broda HDZ-ovi saborski zastupnici došli su u Mariju Bistricu, nacionalno marijansko svetište. Načelnik Josip Milički zahvalio je premijeru i Vladi na podršci projektima koji osiguravaju razvoj ovog dijela Krapinsko-zagorske županije.

– Hrvatski sabor daleke 1715. dao je izgraditi zavjetni oltar i proglasio je naše svetište nacionalnim. Koristim ovu priliku da zahvalim premijeru i Vladi na projektima koji se odvijaju na području Općine Marija Bistrica. Općina je postala veliko gradilište. Gradi se vrtić, reciklažno dvorište, grobna kuća, dom kulture. U dolasku je brza cesta, a tu je i projekt aglomeracije. Ono što je najvažnije – ovih dana smo dobili službenu odluku o darovanju bivše zone Tehnomehanike kao poslovne zone, kojom Općina postaje vlasnik i pokreće taj važan segment za nas, a to je gospodarstvo – kazao je načelnik Milički.

www.sjever.hr 28.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.