Now Reading:
POTVRĐENO: U Međimurskoj županiji nema koronavirusa!!!
Full Article 3 minutes read

POTVRĐENO: U Međimurskoj županiji nema koronavirusa!!!

Iako je postojala sumnja na koronovirus kod mlađe muške osobe, koje je u srijedu zaprimljena u Županijsku bolnicu Čakovec, nalazi su negativni što znači da nema koronavirusa u Međimurju. Potvrdio je to u večerašnjem priopćenju za javnost ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak.

U priopćenju stoji da je nalaz negativan, da je mladić otpušten iz bolnice i da je glavni ulaz ponovo otvoren. Naime, nakon što je jučer u čakovečku bolnicu stigla mlađa muška osoba pod sumnjom na koronavirus bolnica je zbog protokola, i stavljanja osobe u izolaciju, zatvorila glavni ulaz te otvorila privremeni za pacijente i posjetitelje u tom dijelu bolnice.

-U Međimurskoj županiji zasada nema koronavirusa. Time je prekinnut privremeni postupak protokola te je glavni ulaz u bolnicu opet otvoren – zaključio je Novinščak.

Inače, Stožer civilne zaštite Međimurske županije danas je održao sastanak sa kojeg su odaslane poruke da nema mjesta panici i da su sve službe apsolutno spremne odraditi svoj dio posla u slučaju koronavirusa. Apel građanima da ne dižu paniku poslan je i iz Županijske bolnice i Zavoda za javno zdravstvo.

-Mi vidimo da je panika velika koja se odražava na način da nas službe koje smo involvirane, stavlja u jedno opsadno stanje i stavlja u nemogućnost rada. Što se tiče gripe, mi do sada u Hrvatskoj imamo oko 40 tisuća oboljelih od gripe, oko 20 umrlih od gripe, a koronavirus se ponaša i ima simptome bolesti slično kao i gripa. Preko 80% ima blage simptome. Zašto se nama ljudi sada javljaju, kada se javljaju? Uglavnom, jer ih malo pecka grlo, imaju temperaturu, malo kašlju i ako je osoba bila u zaraženim područjima, mi ju po kriterijima moramo staviti kao sumnjivu. Testiranje se jedino radi u Klinici za infektivne bolesti, tamo su obasipani sa testiranjima i mnogi zdravi zovu da bi se testirali što nema nikakvog smisla, jer kod zdrave osobe nalaz je negativan – pojasnila je u četvrtak nakon sjednice Stožera specijalista epidemiolog Višnja Smilović te dodala tko se treba javiti.

-Ako je netko unazad dva tjedna bio u Italiji, a ima simptome, neka nas nazove, mi ćemo iskordinirati, nemojte ići samovoljno ni u ambulante liječnika doma zdravlja niti na hitnu. Nazovite svog liječnika ili nas. Nije takvo stanje da će netko dobiti simptome i odmah biti u nekom kritičnom stanju – zaključila je Smilović.

s.kalajdžija/sjever.hr 27.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.