Now Reading:
Veselo i raspjevano bilo je danas i na Dječjem fašniku u Lepoglavi – sudjelovalo više od 300 mališana
Full Article 2 minutes read

Veselo i raspjevano bilo je danas i na Dječjem fašniku u Lepoglavi – sudjelovalo više od 300 mališana

Tradicija obilježavanja Fašnika u Lepoglavi je duga, ali u posljednje dvije godine naglasak je na najmlađima.

Na ovogodišnjem drugom Dječjem fašniku sudjelovalo je više od 300 mališana, stoga gradonačelnik Marijan Škvarić nije krio zadovoljstvo još jednom uspješno organiziranom manifestacijom.
-Prekrasno je vidjeti toliko mališana u lijepim fašničkim odorama koji su svojom mladošću i veseljem doprinijeli da grad Lepoglava oživi u stotinama boja, pjesmi i plesu. Ovo je dan fašnika, dan djece i drago mi je da se svi tako lijepo družimo. Tradiciju treba održavati i mi ćemo i dalje podržavati ovakve manifestacije, na radost mještana, ali i brojnih gostiju koji su nam stigli – rekao je Škvarić.

Zašto su se odlučili organizirati baš Dječji fašnik, objasnila je Ljubica Dubovečak, direktorica tustičkog ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave;
-Svake godine na fašniku je sudjelovalo puno djece i bilo ih je više nego odraslih maskiranih skupina. Vidite i sami kako je velik interes, a ove su nam se godine pridružili naši vrtićarci i osnovnoškolci. Za sve smo njih, kao i za njihove roditelje pripremili krafne i čaj, a za odrasle i kuhano vino. Možda ćemo u budućnosti ponovo organizirati proslavu Fašnika kao što smo to nekad radili, ali zasad ostaje pri Dječjem fašniku jer se to pokazalo dobrom odlukom.

Nakon fašnika, u Lepoglavi slijedi čitav niz manifestacija, najavio je gradonačelnik Škvarić:
-Tu su uskršnji koncerti, Lepoglavski dani u srpnju pa u kolovozu Jailhouse festival, a u rujnu Međunarodni festival čipke. Tijekom cijelog prosinca obilježavat ćemo Dane grada Lepoglave, a pripremamo i manifestacije povodom Božića i Nove godine. To su glavne, ali imamo i cijeli niz drugi manifestacija, kao što je Bartolovo u Kamneici ili pak Dani zabave i sporta u Višnjici. U Lepoglavi nam nikad nije dosadno, uvijek se nešto događa, a u svemu sudjeluje sve više mještana, ali i turista.

m.sopek i a.kučić/sjever.hr

23.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.