Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Vrijeme nas neće maziti – bit će i jutarnjeg mraza!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Vrijeme nas neće maziti – bit će i jutarnjeg mraza!

kiša

Nakon proljetne temperature krajem prošlog tjedna, pred nama su hladniji dani, a posebno će hladna biti jutra, kada je moguć i mraz

Danas će, najavljuje DHMZ, biti promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom poslijepodne te osobito navečer. U gorju se očekuje i malo susnježice i snijega, na jugu su mogući pljuskovi s grmljavinom. Sunčana razdoblja češća prijepodne, a ujutro u unutrašnjosti lokalno može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, krajem dana sjeverni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a podno Velebita u noći i ujutro te navečer bura ponegdje jaka s olujnim udarima. Na južnom Jadranu sredinom dana prolazno jugo.
Najniža temperatura zraka od 0 do 5, na Jadranu između 6 i 11, a najviša dnevna uglavnom između 7 i 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.

Izgledi vremena

U četvrtak sa zapada postupno razvedravanje, a u noći na istoku i jugu još ponegdje kiša, u Lici moguće i snijeg. Zatim pretežno sunčano, dok u petak u unutrašnjosti uz prolazno više oblaka može lokalno biti kratkotrajnih slabih oborina. Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, a početkom petka i u subotu jugozapadni. Na Jadranu u četvrtak umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar s olujnim udarima, slabjet će i okrenuti na sjeverozapadnjak, a u subotu u Dalmaciji prolazno pojačati.
Dnevna temperatura najprije u padu, zatim u porastu, a jutra hladnija, na kopnu uz mraz.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti razmjerno povoljne. Tijekom dana se kod osjetljivijih meteoropata i kroničnih bolesnika mogu javiti tegobe uzrokovane vremenom. Tegobe će biti najjače izražene u Dalmaciji i na južnom Jadranu.

www.sjever.hr/dhmz

19.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.