Now Reading:
Saga o kišobranima duginih boja u Varaždinu se nastavlja – Ilčić poslao novu poruku Čehoku!!!
Full Article 3 minutes read

Saga o kišobranima duginih boja u Varaždinu se nastavlja – Ilčić poslao novu poruku Čehoku!!!

ilčić

Ladislavu Ilčiću, dopredsjedniku Hrvatskih suverenista i udruge Grozd, a prema svemu sudeći uskoro i europarlamentarcu, zasmetale su u utorak boje na kišobranima koje Grad Varaždin dijeli osnovnoškolcima.

Podsjetimo, Grad Varaždin s partnerima provodi projekt „PROMO – Pravilnim primjerom učimo zaštiti okoliš”, zahvaljujući kojem djeca uče kako odgovorno postupati s otpadom, a osnovnoškolcima koji u projektu sudjeluju dijele se i promotivni kišobrani.
To, vjerojatno, nije sporno, ali Ilčiću su zasmetale dugine boje na kišobranu pa je na svom vlogu „Lacekov pogled” na Youtubeu objavio video naslova “Promovira li Grad Varaždin LGBT pokret?” Znači Ilčić u tome vidi podršku LGBT pokretu pa kaže:

„Mi, naravno, imamo različita mišljenja o tom pokretu i to je dobro… međutim problem nastaje kad jedan simbol selektivno jedne grupacije kojom oni promiču jednu svoju ideologiju, namećete svim učenicima svih škola… Mogli su imate, ne znam, crvene i bijele kvadratiće, kao simbol nečeg hrvatskog, dakle nešto što je opće, bilo Varaždin, bilo Hrvatska. Kad se na ovaj način zloupotrebljavaju europski novci, onda nastaje sumnja da Grad u stvari selektivno promovira ideologiju koju ne žele svi građani. Ako je to bila direktiva od Europskog fonda, onda se tek trebamo zabrinuti. Jel’ to znak da se novci na EU fondu lakše dobiju ako se promovira homoseksualizam?”

Nakon njegovog istupa nije se dugo čekalo na odgovor. Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i njegova zamjenica Sandra Malenica reagirali su na objavu Ladislava Ilčića da kišobrani koji se dijele građanima u sklopu projekta PROMO favoriziraju LGBT zajednicu. Gradonačelnik i njegova zamjenica Sandra Malenica poručili su bivšem gradskom vijećniku i budućem europarlamentarcu da boje nisu nikoga povrijedile ali diskriminacija može duboko povrijediti.

A na reakciju Čehoka stigla je reakcija Ilčića kojeg i dalje smetaju kišobrani u duginim bojama:

“Spominjući diskriminaciju, dogradonačelnica i gradonačelnik otvoreno izražavaju da se ovdje radi o jednoj seksualnoj manjini a ne “samo o bojama”. O toj manjini možemo imati različita mišljenja, no postavlja se pitanje, s obzirom da su ovdje spremni koristiti opću populaciju, djecu iz svih škola za promociju simbola jedne manjine, je li to njihov pristup i u gospodarstvu – da interese jedne druge manjine nameću cijeloj populaciji na teret.”

a.kučić/s.kalajdžija/sjever.hr 19.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.