Now Reading:
STK Starr i Grad Varaždin zajedno u humanitarnoj akciji za pomoć Wuhanu. Pridružite se i vi!
Full Article 3 minutes read

STK Starr i Grad Varaždin zajedno u humanitarnoj akciji za pomoć Wuhanu. Pridružite se i vi!

Kako bi pomogli svojim suigračima, ali i ostalim građanima prijateljskog grada Wuhana u Kini pogođenoj epidemijom koronavirusa, STK Starr uz potporu Grada Varaždina organizira humanitarnu akciju kojom će se prikupljati sredstva za nabavku zaštitnih maski za građane.

Akcija će se održati u varaždinskoj Areni 1. ožujka – posljednjeg dana državnog prvenstva u stolnom tenisu, odnosno uoči Europskog prvenstva do 21 godine kojem je STK Starr domaćin, a detalje akcije je na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici iznio Ronald Ređep, predsjednik i igrač Kluba.
-Okupit će se najbolji hrvatski reprezentativci, cijela hrvatska muška reprezentacija koja se kao prva plasirala u ekipnom dijelu Olimpijskih igara u Tokiju, a bit će tu i naša višestruka prvakinja Petra Petek. Planiramo pozvati eminentne ličnosti iz društva, naše građane, sportske i kulturne djelatnike jer želja nam je napraviti veliku akciju, pomoći gradu Wuhanu, pomoći našem sportašu koji je tu godinama igrao, a sada ne može doći – rekao je Ređep.

Riječ je o igraču STK Starra Zeng Jia koji je već mjesec dana u izolaciji u svom stanu u Wuhanu, zajedno sa svojom trudnom suprugom, doktoricom koja je radila u bolnici u Wuhanu.
-Čujemo se svakodnevno, rekao mi je da će vrlo vjerojatno morati ostati u izolaciji još minimalno dva mjeseca. Trenutno je situacija malo bolja, ali žele da se to stavi skroz pod kontrolu. Nije mu lako, situacija je vrlo ozbiljna. Zna se da kina sa svojim aktivnostima brani cijeli svijet jer je to jedina stvar koja trenutno nema rješenja i osobno sam zahvalan, a vjerujem da je tako i s građanima Europe i cijelog svijeta, što su to uspjeli, koliko god se to može, staviti pod kontrolu. Ljudi tamo pate, u kontaktu sam s igračima i vidim koliko ih je to pogodilo, ali vjerujem da ćemo uspjeti napraviti jednu stvar, bar sitnicu. Kina surađuje s Varaždinom unazad godinu dana, od potpisivanja sporazuma s NR Kinom, poslali su nam besplatno svoje trenere koji su učili naše mlade igrače. Upravo stoga, jako nas je pogodila neugodnost koju je naš igrač doživio u Dubrovniku.

Varaždinski stolnotenisač grubo izvrijeđan u Dubrovniku: „Sad će tata odradit peti meč protiv Corona Virusa. Ajmo Šurba”

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica podsjetila je na nedavnu korespondenciju između gradova Varaždina i Wuhana, odnosno pismo koje je gradonačelnik Ivan Čehok uputio žiteljima prijateljskog grada te dodala:
-Ovom akcijom želimo pomoći jednom od igrača STK Starr, a krajnji je cilj skupiti novac za maske koje ćemo poslati u Kinu. Milsim da će odaziv biti dobar, Varaždinci su uvijek pokazivali veliko srce i solidarnost kad su u pitanju takve stvari – rekla je Malenica.

Više detalja o akciji doznat ćemo uskoro, a pomoći možete već sada, uplatom sredstava na račun otvoren kod J&T banke d.o.o.

a.kučić/sjever.hr

19.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.