Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Uskoro jutarnji minusi, pad dnevne temperature, ponegdje i kiša
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Uskoro jutarnji minusi, pad dnevne temperature, ponegdje i kiša

U nastavku tjedna bit će relativno toplo, ali ne kao jučer. U jutarnjim će satima ponovo biti i hladno, ali narednih dana bar neće biti vjetra

U većini krajeva danas će biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom u gorskim i središnjim predjelima te na sjevernom Jadranu., najavljuju iz DHMZ-a. U Dalmaciji pretežno sunčano. Zapuhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, u drugom dijelu dana podno Velebita i jaka.
Najniža jutarnja temperatura većinom od 3 do 8, na Jadranu i do 11 °C. Najviša dnevna uglavnom između 8 i 13, na Jadranu 13 i 18 °C.

Vrijeme narednih dana

U srijedu promjenljivo oblačno mjestimice s kišom, a na Jadranu ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Krajem dana u najvišem gorju ponegdje može biti susnježice i snijega. U četvrtak i petak djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka, u četvrtak na udare i olujna bura i sjeverozapadnjak koji će u petak oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na moru između 4 i 8, a najviša dnevna između 8 i 12, na moru od 10 do 15 °C.

Biometeorološka prognoza za utorak

Nepovoljne biometeorološke prilike će se veći dio dana zadržati u Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu. Stoga kronične bolesnike upozoravamo na pojačanu skrb o zdravlju. U nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske će se biometeorološke prilike najranije početi poboljšavati, pa će većina ljudi osjetiti poboljšanje općeg stanja.

sjever,hr/dhmz

18.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.