Now Reading:
U gradu Krapini ne čekaju da nastanu problemi već se provodi niz preventivnih aktivnosti
Full Article 5 minutes read

U gradu Krapini ne čekaju da nastanu problemi već se provodi niz preventivnih aktivnosti

policija

Kako bi se još više poboljšala razina sigurnosti na području Grada Krapine te organizirano dogovarale i provodile preventivne aktivnosti, ali i međusobno razmjenjivala iskustava i pratili rezultati, prošle je godine osnovana Vijeće za prevenciju Grada Krapine.

Posljednji sastanak održan je u ponedjeljak na kojem je gradonačelnik Zoran Gregurović rekao je kako je sigurnost u gradu Krapini dobra i kako u tome svaki dionik ima svoj kotačić koji odrađuje da bi tako i ostalo.

“Što se tiče Grada Krapine, određenim projektima koje radimo na području grada, uvijek gledamo da aspekt sigurnosti bude na prvom mjestu, od izgradnje nogostupa , izgradnje ugibališta, postavljanja javne rasvjete na određenim mjestima, to je sve jedan vid preventive neželjenih događaja i posljedica. Na sugestiju policije i nekih drugih službi krenuli smo s postavljanjem kamera po gradu, zajedno s policijskom upravom napravili smo jednu brošuru o internetskim prevarama, i za djecu koja su na izlazu iz osnovne škole, vidimo se da se pojavljuju često zloupotrebe droga. Kako bi se na vrijeme informirali, za njih se organiziraju predavanja o štetnosti koje bi mogle nastati”, kazao je Gregurović.

“Grad Krapina se može pohvaliti velikim brojem udruga širokog spektra, od kulturnih udruga, udruga u socijali, sportskih udruga i svako dijete koje se uključi u ove udruge koje Grad financijski potpomaže, manja je vjerojatnost da će svoje slobodno vrijeme provoditi u kafiću ili na nekim drugim neprikladnim mjestima gdje bi moglo potencijalno doći u opasnost od određenog devijatnog ponašanja”, dodao je Gregurović.

Načelnik Policijske postaje Krapina, Dubravko Kunštek, je govoreći o tijeku sastanka kazao da se osvrnulo na stanje sigurnosti u prošloj godini te koje su preventivne aktivnosti proveden gdje je istaknuo edukaciju najmlađih osnovnoškolaca kako se ponašati u prometu do onih već uobičajenih “Manje oružja manje tragedija” te operativnu akciju “Mir i dobro”.

“Tu je i niz preventivnih aktivnosti koje se odnose na suzbijanje kaznenih djela teških krađa i krađa, prijevara, prije svega na Internetu do vršnjačkog nasilja”, dodao je Kunštek.

Njega je nadopunila Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju u uredu načelnika PU Krapinsko-zagorske, koja je također naglasila da se provodi niz preventivnih aktivnosti, a ako se gledaju tematski, tu su one od kojih se veliki broj odnosi na prevenciju razvoja ovisnosti kod djece i mladih, zatim prevenciju nasilja nad ženama, nasilja u obitelji te prevenciju vršnjačkog nasilja. Kazala je kako se sve više aktivnosti provodi u domeni sigurnosti na Internetu te prevenciju vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama.

“Osim aktivnosti koje su vezane uz mlade značajne su aktivnosti vezane za zaštitu imovine građana. Tu su i aktivnosti zaštite ranjivijih grupa ljude. Tako smo te aktivnosti usmjerili na zaštiti prije svega starijih osoba koje su sve više žrtve različitih prijevara i krađa na obiteljskom pragu odnosno u domovima”, pojasnila je Jurić. Naglasila je dobru suradnju s udrugama osoba s invaliditetom.

“Naravno da je veliki broj aktivnosti vezan uz sigurnost prometa. Tu se aktivnosti provode gotovo svakodnevno. Riječ je o preventivno-represivnim aktivnostima gdje možemo reći da imamo dosta dobre rezultate. Na kraju svi znamo da je naša županija jedna od najsigurnijih županija na području Republike Hrvatske sa brojem kaznenih djela”, zaključila je Jurić dodajući da sve ove aktivnosti imaju za cilj da se građani osjećaju sigurno u svojim mjestima gdje žive i rade.

s.kalajdzija/sjever.hr 18.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.