Now Reading:
Kakvo vrijeme nosi novi tjedan?
Full Article 2 minutes read

Kakvo vrijeme nosi novi tjedan?

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, češću na zapadu zemlje. U noći i ujutro na kopnu mjestimice magla koje može biti ponegdje i na obali. Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju i jak, na istoku jugoistočni. Na Jadranu vjetar većinom slab, ujutro ponegdje burin, popodne na sjevernom dijelu umjeren južni vjetar i jugo. Najniža temperatura zraka od -4 do 2, na Jadranu između 4 i 9, a najviša uglavnom od 11 do 16 °C.

Biometeorološke prilike će biti nešto nepovoljnije nego prethodnog dana. Meteoropatima i kroničnim bolesnicima manje smetnje može uzrokovati jutarnja i večernja magla mjestimično u unutrašnjosti Hrvatske. U većem dijelu Hrvatske uz južinu, a u unutrašnjosti Hrvatske i razmjerno visoku temperaturu zraka za ovaj dio godine, i manje osjetljive skupine ljudi mogu biti razdražljivije i lošijeg raspoloženja.

U ponedjeljak djelomice sunčano, na kopnu vjetrovito i osjetno toplije. Više će oblaka biti na zapadu zemlje, na širem riječkom području uz mogućnost za malo kiše. Zatim u većini krajeva promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice malo kiše moguće je u utorak na zapadu, u a srijedu i u ostalim krajevima. U noći na četvrtak u gorju će kiša prelaziti u snijeg. Umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima će oslabjeti već u ponedjeljak te okrenuti na sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar u utorak će okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru koja će u srijedu podno Velebita ojačati. Dnevna temperatura u blagom padu.

sjever.hr / DHMZ

16.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.