Now Reading:
Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?
Full Article 2 minutes read

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danaa će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimice magla. Popodne sa zapada postupno naoblačenje, a krajem dana na sjevernom Jadranu i u gorju kiša. Popodne će zapuhati umjeren jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a u Slavoniji jugoistočnjak. Na Jadranu jugo u jačanju, a još ujutro u Dalmaciji mjestimice slaba do umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, na Jadranu između 4 i 9. Najviša dnevna od 11 do 15 °C.

U prvom dijelu dana će prevladavati povoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Njihovo pogoršanje će najprije započeti u najzapadnijim krajevima, te se proširiti na cijelu zemlju. Moguće je smanjenje koncentracije i nesanica kod meteoropata, a veće tegobe kod kroničnih bolesnika.

U prvom dijelu petka oblačno s kišom, a u Dalmaciji i ponekim pljuskom, a zatim sunčanije. U subotu po kotlinama mjestimice kratkotrajna magla, a popodne u središnjim i istočnim predjelima umjerena naoblaka. U nedjelju na zapadu oblačnije i uglavnom suho. Umjereno jugo, na kopnu jugozapadnjak s jakim udarima u petak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i sjeverni vjetar. Na Jadranu će subotu prolazno zapuhati umjerena i jaka bura, uz poneki olujni udar. U nedjelju opet na kopnu jača jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Temperatura bez znatnije promjene, na kopnu uz hladnija jutra.

sjever.hr / DHMZ

13.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.