Now Reading:
IZBORI U HDZ-u: Benko istaknuo kandidaturu za predsjednika varaždinskog HDZ-a! Dao potporu Jenkaču!
Full Article 3 minutes read

IZBORI U HDZ-u: Benko istaknuo kandidaturu za predsjednika varaždinskog HDZ-a! Dao potporu Jenkaču!

benko

Miroslav Benko, doktor biotehničkih znanosti te šumar po struci, nedavno je javno objavio svoju kandidaturu za prvog čovjeka varaždinskog HDZ-a. Osim toga dao je javnu podršku kandidaturi Siniše Jenkača za predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije te pozvao druge članove stranke da naprave isto.

Kao razloge svoje kandidature naveo je, po njegovom mišljenju, loše stanje u organizaciji i loš rezultat na posljednjih šest izbora.

Hrvatska demokratska zajednica je u proteklih šest godina doživjela katastrofalan rezultat na svih šest izbora koji su se provodili (predsjednički 2 puta, EU 2 puta, parlamentarni, lokalni) u Varaždinu. Razočarano članstvo ne vidi perspektivu pozitivnih promjena u stranci koji bi rezultirali pobjedom na bilo kojim izborima. Trenutno vodstvo stranke na gradskoj i županijskoj razini se udaljilo od članstva i njihovog participiranja u svakodnevnom radu – navodi Benko između ostalog kada govori o razlozima kandidature.

Benko ističe da je spreman svoje životno iskustvo staviti u fukciju stranačke organizacije u Varaždinu.

U ovom trenutku sa svoje 63 godine života, želio bih svoje stečeno domaće i međunarodno znanstveno, stručno, političko, organizacijsko i rukovodno iskustvo još više iskoristiti za adekvatno vođenje gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinu, grada i podneblja u kojem sam rođen i živim i koji poznam u svim njegovim značajkama, pa tako i političkom ozračju. Uvjeren sam da svi zajedno možemo u kratkom vremenu pokazati i dokazati naš potencijal i političku snagu, kako bi naš voljeni i jedinstveni grad Varaždin vratili pod okrilje demokršćanske stranke te pokazali „Urbi et Orbi“ da je ovo grad Hrvatski, kršćanski, najviših demokratskih načela i da spada u kategoriju najrazvijenijih sredina u Hrvatskoj u kojima je ugodno živjeti i boraviti. Grad koji sam zna na najbolji mogući način rješavati svoje probleme, ali i služiti primjerom dobrog i pametnog gospodara – izjavio je Benko.

Inače, Benko navodi da je po struci šumar, doktor biotehničkih znanosti od 1995. godine i da je tijekom svoje karijere 17 godina bio na rukovodećim mjestima, od šefa odjela do ravnatelja instituta.

Raspolažem sposobnostima vođe, organizacijskih sposobnosti, upravljanja ljudskim resursima, sposobnostima asertivnog pregovaranja, te diplomatskim vještinama na višoj međunarodnoj razini.Moj dosadašnji rad bio je vrlo kreativan, a tražio je i velike sposobnosti u strateškim razmišljanjima i pragmatičnom rješavanju problema, obogaćen međunarodnim iskustvom u različitom kulturološkom okruženju – ističe za sebe Benko koji je na kraju pozvao druge potencijalne kandidate za prvog čovjeka varaždinskog HDZ-a na javno sučeljavanje.

www.sjever.hr 13.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.