Now Reading:
Za godinu dana Centar održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u funkciji
Full Article 2 minutes read

Za godinu dana Centar održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u funkciji

Međimurje

Sedam novih laboratorija, dvije dvorane/predavaonice, kabinet mikrobiologije, dizalo za pristup osobama s invaliditetom, elektrosoba, vrhunska oprema te još štošta drugo bit će smješteno u novom Centru održivog razvoja u sklopu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu bruto površine 689m².

Radove je u nazočnosti dekana Igora Klopotana, koordinatorice projekta Jasmine Ovčar, prodekanice za kvalitetu i međunarodnu suradnju, administratorice na projektu Kristine Janković Ružić, stručnjakinje za gradnju Marije Miščančuk obišao župan Međimurske županije Matija Posavec.

Uređenjem Centra održivog razvoja opremit će se četiri laboratorija: „Biokemija okoliša“, „Održiva gradnja“, „Primijenjena automatika“ i „Proširena stvarnost“, čime će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva te ojačati suradnja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom. Poslovnim subjektima bit će omogućeno korištenje kapaciteta novoopremljenih laboratorija što će značajno unaprijediti sinergiju znanosti i gospodarstva, a osiguravanjem suvremene istraživačko-razvojne infrastrukture će se povećati broj primjenjivih istraživačkih, razvojnih i inventivnih projekata u Međimurskoj županiji.

Opći cilj projekta je povećati broj primjenjivih znanstveno-istraživačkih projekata u Međimurskoj županiji. Ujedno, projekt ima za cilj osigurati istraživačko – razvojnu infrastrukturu koja će poslužiti za provedbu temeljnog, industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti. Izravni rezultati projekta su obnovljena zgrada Međimurskoj veleučilišta u Čakovcu za potrebe Centra održivog razvoja te njegovo opremanje.

Ukupna vrijednost projekta čiji je završetak predviđen u siječnju 2021. godine, iznosi 11.895.867,07 kn, a sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancirano je 10.828.867,07 kn.

sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.