Maloljetnik napadao prodavačice i uzimao novac, sad je u pritvoru

policija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela razbojništva.

Prema informacijama iz DORH-a postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. prosinca 2019. u kiosku u Varaždinu fizički udario i savladao prodavačicu te ju nogama pritisnuo kako bi ju spriječio da se digne, a potom iz ladice u prodajnom pultu uzeo i za sebe zadržao novac u iznosu od četiri tisuće kuna.

Osnovano se sumnja i da je 18. siječnja 2020. u prodavaonici u Varaždinu, snažno odgurnuo prodavačicu i iz blagajne uzeo sav novac koji je pronašao u iznosu od oko 750 kuna.

Postoji osnovana sumnja i da je 23. siječnja 2020. u pekarnici u Varaždinu, odgurnuo prodavačicu koja mu se odupirala i dozivala pomoć, pa ju je dvaput udario rukom u glavu i potom iz blagajne uzeo i za sebe zadržao novac u iznosu od oko četiri tisuće kuna.

Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

sjever.hr

12.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.